bygma
bygma
scroll
Vinduesskolen er tilbage- For at kunne yde den rette rådgivning er det afgørende, at trælastmedarbejderne er godt rustede, fortæller Thomas Christiansen.

Vinduesskolen er tilbage

I løbet af vinteren genoptager Rationel uddannelsestilbuddet, der skal sikre den nødvendige vinduesviden for at sælge vinduer til både private og professionelle

Som så mange andre steder kom Corona sidste år i vejen for Rationels vinduesskole, der rækker mere end 20 år tilbage i tiden. Men nu løber kurset af stablen igen:
- Vi glæder os meget til at komme i gang med undervisningen igen. Som den største leverandør af facadevinduer og døre til trælaster og byggemarkeder føler vi et stort ansvar for at dele ud af vores vinduesviden og klæde trælastmedarbejderne godt på, så de kan blive endnu bedre til at rådgive forbrugerne til at vælge de helt rigtige løsninger. Det er noget, vi bakker op om med forskellige tiltag, og vinduesskolen er ingen undtagelse, fortæller Thomas Christiansen, der er produktinstruktør hos Rationel og i hele sit arbejdsliv har beskæftiget sig med vinduer og døre.

Trælastmedarbejderen bliver vinduesspecialist
Thomas Christensen påpeger, at selvom et vindue umiddelbart fremstår som et simpelt produkt, kan det være en kompleks størrelse.
- For at kunne yde den rette rådgivning er det derfor afgørende, at trælastmedarbejderne er godt rustede, og her melder vi os på banen.
Vinduesskolen bygger på hands-on produkttræning, og deltagerne kommer dermed selv i spil, når de får lov at prøve kræfter med opmåling og skiller et vindue ad for at blive klogere på opbygningen:
- Det er vigtigt at have det rette fundament af vinduesviden hos trælasterne, så man kan besvare kundernes forskellige spørgsmål og vejlede bedst muligt. Derfor kommer vi med vinduesskolen hele vejen rundt, fortæller Thomas Christiansen og fortsætter:
- Efter kurset kan man kalde sig for vinduesspecialist, da man får et grundigt indblik i vinduets teknik, anvendelse, krav og regler. På vinduesskolen gennemgår vi bygningsreglementet og giver også tips til alt det, man med fordel kan sige videre til tømreren. Vi udfører også en indbrudstest, der demonstrerer, hvor svært det er at bryde ind ad Rationel-vinduer.

Viden sælger vinduer
Ifølge Rationel kan både nye i faget og de mere garvede have gavn af en tur på skolebænken i vinduesskolen:
- Vi oplever, at trælastmedarbejderne lægger vægt på at holde sig up to date med branchen. Generelt efterspørger de mere viden, da viden giver tryghed. Derfor er det vigtigt for os at sikre, at de bliver mere sikre i at sælge vinduer og er godt klædt på igennem hele processen fra tilbudsgivning til levering. For trælastfolk, der er gode til at sælge vinduer, sælger mange vinduer, lyder det afrundende fra Thomas Christiansen.

-pf


3/11 2021