Aktuelle nyheder - Indeklima

Det skal være godt for tømrerne, før det kan blive godt for ørene

Det skal være godt for tømrerne, før det kan blive godt for ørene

Sponseret indhold: Vi kan ikke se den. Vi kan ikke røre den. Men vi kan mærke den. Og vi er ikke et sekund i tvivl om, om den er god eller ej. Desværre får akustikken slet ikke den opmærksomhed som den burde, påpeger Ecophon.

Del artiklen på

Det er efterhånden alment kendt, at akustik har afgørende betydning for vores trivsel og sundhed. Og det gælder ikke kun i skolen og på arbejdspladsen, nej også i hjemmet er det vigtigt med et godt lydmiljø, påpeger Ecophon, der producerer akustiske løsninger og systemer.

Tømrerne får større og større indsigt i akustik samt flere opgaver og mere budget til at skåne vores ører. Derfor skal det også være let for dem som bygger, at tænke i akustikløsninger. F.eks. ved at lime akustikplader på frem for at skrue dem op. Det bliver hurtigt tungt at arbejde med. Derfor skal man måske tænke mineraluld ind i boligbyggeriet.

Mineraluld er lettere at montere end f.eks. træbeton. Ligesom et træbetonloft skal afklimatiseres, dvs. tilpasse sig luftfugtigheden.

Akustik har for alvor gjort sin entre i både nybyggerier og renoveringer – og det er kun begyndelsen. De kommende år vil akustik få en mere og mere fremtrædende plads i boligbyggeriet. Derfor er det også vigtigt, at dem, som bygger vores alles hjem, er klar til at følge med udviklingen.

Mange håndværkere ved, at hvis man vil lave et rigtig godt stykke håndværk, er man også nødt til at tænke i gode akustikløsninger. Omvendt bliver akustikken ofte placeret langt nede på listen over væsentlige faktorer i boligbyggeriet.

Førhen var akustik noget som universiteterne forskede i, så blev det til noget som arkitekterne tænkte på, og nu er det noget som håndværkerne også arbejder med. Tømrerne er blevet bevidste om vigtigheden af god akustik, både for business og for trivsel. Akustikken bliver ikke arbejdet ordenligt ind boligbyggeriet, uden at netop tømrerne også tager ansvar for den gode lyd. Men det starter med, at vi producenter kigger indad. Hvad er lettest at arbejde med, hvordan kan opsætning gøres mere effektivt og tilgængeligt. Det skal altså være godt for tømrerne, før det kan blive godt for ørene.

 

Læs mere om Indeklima

25/4 2018
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationForum om IndeklimaIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLydisoleringMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer