Aktuelle nyheder - Indeklima

Dårligt indeklima forringer de ansattes effektivitet

Dårligt indeklima forringer de ansattes effektivitet

SPONSORERET INDHOLD: Det dårlige indeklima skyldes ofte varm, og dermed tung luft, på arbejdspladsen. Den udvendige solafskærmning et en af de vigtigste faktorer til forbedring af indeklimaet.

Del artiklen på

For høje temperaturer er et af de største indeklimaproblemer på danske arbejdspladser. Ofte klager medarbejdere over træthed og hovedpine på grund af dårlig luft. Men årsagen til den tunge luft i kontorerne er ikke, som mange måske tror, forårsaget af manglende eller ringe ventilation, men derimod ofte af for høje temperaturer.

For meget varme reducerer arbejdsevnen

For høje temperaturer – over 25 grader – nedsætter de ansattes arbejdsevne kraftigt, de laver flere fejl og har et øget sygefravær. For høje temperaturer i kombination med store arbejdsbyrder slider på kroppens ressourcer. I rigtig mange virksomheder går den største del af udgifterne til medarbejdernes lønninger – for vidensvirksomheder gælder det op til 80-85 procent – derfor er det meget væsentligt at holde den rigtige temperatur på arbejdspladsen, så virksomhedens samlede udgifter kan holdes nede og konkurrenceevnen bevares.

Både indvendig og udvendig solafskærmning

En af de vigtigste faktorer til forbedring af indeklimaet er valget af den rigtige solafskærmning. Mange foretrækker, at solafskærmningen sidder på indersiden af vinduet, fordi det er billigere og ikke ”forstyrrer” det arkitektoniske udtryk. Men den indvendige solafskærmning bør kun bruges for at forhindre blænding i computerskærme og til regulering af dagslys. Hvorimod den udvendige solafskærmning effektivt spærrer vejen for solens stråler, så varmen ikke kommer ind i rummet. Den optimale solafskærmning består med andre ord af både indvendig og effektiv udvendig solafskærmning. Styringen af den bør være en kombination af automatik og individuel styring ved den enkeltes arbejdsplads.

Mange muligheder

Der er en lang række muligheder, når man skal vælge den optimale solafskærmning til virksomheden – uanset om det drejer sig om nybyggeri eller eksisterende bygninger. Mange arkitekter tænker solafskærmningen med allerede i projekteringen af byggeriet, hvilket betyder, at afskærmningen bliver en integreret del af bygningens æstetiske udtryk og ikke noget, der lige hæftes på til sidst.

Det følgende er bare et par eksempler på alle de solafskærmningssystemer, der findes.

Udvendig solafskærmning
Screens
er en enkel og effektiv solafskærmning, som også er prismæssigt konkurrencedygtig. Produktet fås i forskellige varianter, herunder til integrering i facaden, og kan tilpasses ethvert byggeri. En særlig vindstabil udgave, zip-screenen, kan tåle vindhastigheder op til 20 m/s. Dugene er vejrbestandige og fås med forskellig transparens, som gør det muligt at bevare kontakten til omgivelserne.

Den klassiske markise giver et karakterfuldt udtryk på facaden. Markiser dækker som regel kun den øverste del af vinduet og tillader derfor både udsyn og et godt dagslys inde i rummet – hvilket også er en vigtig del af det gode indeklima. Markiser er især velegnede til sidehængte og udadgående vinduer.

Indvendig solafskærmning
Plisségardiner er en enkel og disket form for solafskærmning. Når gardinet er oppe, er det stort set usynligt. Produktet får i et utal af farver og/eller mønstre og med forskellige vævninger. Mange plisségardiner har også tekniske egenskaber i forhold til lys og varme. Produktet kan både bruges til små og store vinduer.

Persienner store fordel er, at lamellerne kan vinkles individuelt og dermed effektivt regulere sol- og lysindfald ved den enkeltes arbejdsplads. Persienner fås i mange farver, lamelbredder og teksturer og i både klassiske og moderne udgaver.

Alle solafskærmningsprodukter kan betjenes ved motor eller manuelt. Den udvendige solafskærmning styres med fordel via en vejrstation. Bliv også klogere på solafskærmning på blendex.dk og kvintblendex.no

Læs mere om Indeklima

26/10 2018
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning