left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Indeklima

Ecophon akustikløsninger uden skadelige kemikalierEcophons akustikløsninger er nu lavet af 3.-generation glasuld, hvor bindemidlet er plantebaseret.

Ecophon akustikløsninger uden skadelige kemikalier

God indendørs luftkvalitet er essentiel for komforten, men er også vigtigt for sundheden. Ecophons akustikprodukter som består af glasuld indeholder ingen skadelige stoffer såsom formaldehyd

Del artiklen på

Der er store forskelle på, hvor meget kemi byggematerialer udleder inde i bygningen gennem måneder og år. Ecophons akustikløsninger fremstilles uden brug af kemikalier. Udledningen af stoffer ligger langt under lovkravene, og materialerne lever op til nogle af de skrappeste certificeringer, oplyser virksomheden.

Pladerne er nemlig baseret på miljøvenligt glasuld, som kombinerer over 70 % genbrugsglas med et plantebaseret bindemiddel, der i modsætning til oliebaserede bindemidler ikke udleder formaldehyd.

Nogle stoffer skader mere, end man troede
Kravene til byggematerialer bliver stadig skrappere i disse år. Nye certificeringer og mærker kommer til, og hele tiden strammes værdierne for, hvor meget materialerne må belaste miljøet. Det er der gode grunde til. Også når det gælder luftkvaliteten indendørs, hvor vi opholder os 90 % af tiden. Man er blevet bevidst om, at nogle stoffer skader mere, end man troede.

Samtidig har man opdaget, at selv ret små mængder af flere kemikalier tilsammen ofte har en ’cocktail-effekt’, der er skadelig for sundheden. Derfor er det vigtigt altid at vælge byggematerialer med minimal udledning af kemiske stoffer, lyder opfordringen.

Mange byggematerialer udleder skadelige kemikalier i bygningen i måneder eller år frem i tiden. Desuden kan de give brugerne gener i det daglige og nedsat komfort. Effekter, der også betyder, at man ikke kan yde sit bedste. Det gælder særligt de flygtige, organiske stoffer (såkaldte VOC) som formaldehyd og andre kemiske stoffer.

Plantebaseret bindemiddel
Ecophons produkter har gennem lang tid holdt sig langt under lovkravene, men alligevel arbejder virksomheden hele tiden på at gøre materialerne endnu mere rene og bæredygtige. Ecophons akustikløsninger er nu lavet af 3.-generation glasuld, hvor bindemidlet er plantebaseret. Der tilsættes ingen formaldehyd og der bruges derfor heller ingen kemikalier til at nedbringe mængden af formaldehyd.

Udledningen af stoffer i indemiljøet fra Ecophons produkter er særdeles lav. De lever derfor også op til en hel række certificeringer. Alle lever op til den krævende California Emission Standard. Og hele 96 % af virksomhedens produkter lever op til den franske VOC A+ standard, der er branchens skrappeste.

Alle værdierne er desuden grundigt dokumenterede. Dokumentationen kan bruges til at opnå point, hvis byggeriet skal være miljøcertificeret efter f.eks. DGNB, BREEAM, WELL og LEED.


Læs mere om Indeklima

10/8 2018