Aktuelle nyheder - Indeklima

Gamle flasker tager støjenI løbet af de seneste 50 år er plastproduktionen på verdensplan steget med over 295 millioner tons, mens kun en lille del bliver genanvendt - det vil Boye Inventar gøre noget ved.

Gamle flasker tager støjen

Boye Inventar samarbejder med schweizisk virksomhed om bæredygtige løsninger, hvor PET flasker fra verdenshave og affaldsbjerge får nyt liv som lydisolerende materiale

Del artiklen på

Høje hæle, som klikker hen over gulvet, kopimaskines evige udskrivninger, højrøstede telefonmøder og samtaler på tværs af lokalet. Problemerne med støj og dårlig akustik i butikker, på kontoret, i restauranten og mange andre steder er utallige og kilderne dertil ligeså. Selv svag støj kan gøre arbejdsmiljøet uudholdeligt og ineffektivt, forstyrre koncentrationen og være psykisk belastende.

Hos Boye Inventar, der blandt andet fremstiller specialdesignet og kundetilpasset inventar og udstyr, oplever man en stigende efterspørgsel på akustik- og lydabsorberende løsninger.

– En øget efterspørgsel har fået os til at afsøge markedet for samarbejdspartnere på netop dette felt. Vi er ikke en virksomhed, der er specialister i akustik. Derfor har vi fundet en partner, som rent akustikmæssigt levere høje standarter og produkter, og som vi bliver officiel repræsentant for i Norden, fortæller byggerådgiver i Boye Inventar Torben Bach Jensen.

Lydabsorberet bæredygtighed
Dårlig akustik kan afhjælpes på flere måder. Det lydabsorberende produkt, som Boye Inventar kan tilbyde kunder i fremtiden, er det bæredygtige Echo Jazz.

– Echo Jazz er hovedsageligt fremstillet af PET-flasker, det vil sige flasker, som bliver fisket op fra verdenshavene og fra affaldsbjerge rundt om i verden. Det er et produkt, som går i hånd med bæredygtighedsbølgen, forklarer Torben Bach Jensen.

Med det ny produkt træder Boye Inventar ind i den global miljøkamp. I løbet af de seneste 50 år er plastproduktionen på verdensplan steget med over 295 millioner tons, mens kun en lille del bliver genanvendt. Boye Inventar forsøger at hjælpe med at løse plastikproblemerne ved at transformere affaldet til højkvalitets lydabsorberende løsninger.

– Udover at være bæredygtigt har Echo Jazz også den højeste europæiske brandhæmmende klassifikation, B-s1, d0, og så kan det udfylde en funktionel rolle ved at nedsætte støj og larm med op til 95 procent, uddyber han.

Fås i op til 20 farver
Echo Jazz indgår som det lydabsorberende grundmateriale i Boye Inventars akustikprodukter, og samfundstendenser peger i retning af, at produktet kan blive en stor succes.

– Går man op i bæredygtighed og sine medarbejderes arbejdsmiljø, er produktet en god løsning. Som arkitekt eller bygherre vil man både kunne få standardiserede produkter og skabe sine egne, så det kan passe ind i den indretning, man søger. Det er et designmæssigt flot produkt, der kan formes og farves, som man vil i op til 20 farver. Det kan bruges på lofter, vægge, borde eller indbygget i inventaret, slutter Torben Bach Jensen.

-jhn

Læs mere om Indeklima

23/10 2018
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning