Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Kemikalier i indeluften bekymrer

Kemikalier i indeluften bekymrer

Vores indeluft er ofte fyldt med kemikalier, der udgør en risiko for os og kan få unødvendige konsekvenser. Teknologisk Institut oplever, at flere efterspørger dokumentation af nybyggeri, hvor fokus er på et sundt indeklima

Del artiklen på

Et dårligt indeklima kan være skyld i bl.a. hovedpine, svimmelhed, kvalme, allergiske reaktioner og koncentrationsbesvær. Nu oplever Teknologisk Institut en stigende efterspørgsel på dokumentation af nybyggeri, hvor fokus er på et sundt indeklima, og hvor bygherre faktisk er opmærksom på byggematerialernes afgivelse af skadelige stoffer ved valg af materialer.

- Vi ser det bl.a. i forhold til efterspørgslen på DGNB-certificering, hvor der netop er fokus på afgivelse af kemiske stoffer til indeluften både i forhold til materialer og ved efterfølgende validering af byggeriet, siger indeklimaspecialist Nadja Lyng.

Hun påpeger, at man ved at vælge materialer med Indeklimamærket kan begrænse byggematerialernes påvirkning, og at vi med fordel kan skele til Tyskland, hvor der bl.a. er anbefalede grænseværdier for en række enkeltstoffer i indeklimaet.

- Når vi foretager målinger af luftkvaliteten, kan vi ofte se både allergifremkaldende, hormonforstyrrende og kræftfremkaldende stoffer i indeluften. Selvom stofferne typisk er i lave koncentrationer, så ved vi fra Sundhedsstyrelsen, at langtidspåvirkningerne af nogle af stofferne kan udgøre en risiko for mennesker, fortæller Nadja Lyng.

Et af de områder, hvor Nadja Lyng gerne ser, at der sker yderligere tiltag, er i forhold til lovgivningen.

- I Danmark er vi tilbageholdende i forhold til lovgivning og anbefalinger på indeklimaområdet, og det har nogle unødvendige konsekvenser, fortæller hun og håber, at det øgede fokus på et sundt indeklima snart smitter af på lovgivningen.

Det er bl.a. byggematerialer, inventar, elektrisk udstyr, rengøringsartikler og luftfriskere, der er synderne, når Teknologisk Institut får henvendelser fra personer, som er generet af et dårligt indeklima.

-aft

Læs mere om Indeklima

12/2 2018
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationGlasvæggeIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLuftrenserLydisoleringLydvæggeMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder