Aktuelle nyheder - Indeklima

Paneler giver frisk luft fra loftet

FBS loftspaneler til bl.a. skoler, kontorer, komfortmiljøer og bygninger med lav loftshøjde sikrer luftfordeling uden trækproblemer samt et lavt tryktab og lydtryksniveau

Del artiklen på

KE Fibertec er nu klar til at sende et frisk pust ind over bl.a. skoler, kontorer, komfortmiljøer og ikke mindst bygninger med lav loftshøjde.

Det er virksomhedens nye FBS loftspaneler til diffus eller retningsbestemt ventilation, der er udviklet til at sikre luftfordeling uden trækproblemer samt et lavt tryktab og lydtryksniveau. Det kompakte design, der fås i en række farver, kan let integreres i bygningen uden at skulle gå på hverken pladsmæssig eller æstetisk kompromis.  

- Indeklima og dets effekt på beboernes helbred og trivsel er blevet et støt voksende fokusområde i forbindelse med nybyggeri såvel som renovering. Sådan lyder budskabet fra en lang række eksperter inden for området, bl.a. professor Per Heiselberg fra Aalborg Universitet, der forsker i bl.a. indeklima samt naturlig og mekanisk ventilation.

- Indeklimahensyn og bedre funktionalitet er ofte hovedårsagen til igangsættelse af bygningsrenovering og også meget væsentlige parametre ved nybyggeri. Det opleves dog jævnligt, at indeklimamålsætningerne ikke bliver opfyldt i praksis, hvilket kan have meget større økonomiske konsekvenser end en reduceret energibesparelse i forhold til forventningerne. Der er behov for at fokusere mere på bygningers funktion i praksis, udtaler han.

Effektiv luftfordeling uden træk
De nye FBS loftspaneler fra KE Fibertec, som er udviklet med bidrag fra Aalborg Universitet, modvirker dårligt indeklima ved hjælp af diffus eller retningsbestemt ventilation. Systemet, som er egnet til brug på bl.a. skoler, kontorer samt div. komfortmiljøer, er i stand til at operere ved et lavere lufttryk sammenlignet med standard loftdiffusorer.

- Systemet sikrer, at den komplette tekstiloverflade bliver aktivt udnyttet i forbindelse med luftfordelingen. Resultatet er meget lave indblæsningshastigheder og dermed en trækfri luftfordeling. Samtidig sikrer det patenterede laserskårne hulmønster fleksibilitet til at få spredt luften ud over et lidt større areal. Systemet opererer ligeledes ved et lavt lydtryksniveau – nærmere bestemt ned til mindre end 20 dB(A), fortæller udviklingschef fra KE Fibertec Anders Olsen om FBS loftspanelerne, som efterlever kravene i BR20.

Det fleksible system, der fås i en række forskellige farver, kan let integreres i bygningen efter behov. Særligt rum med lav loftshøjde kan drage fordel af det kompakte design, der passer til de mest udbredte nedhængte loftstyper. Således er designet velegnet til indeklimaoptimering af f.eks. kontorbygninger.

Systemet har en lav vægt og kan nemt monteres uden brug af værktøj. Udover at være nemt at rengøre og vedligeholde er det udført i brandhæmmende tekstilmateriale og efterlever således brandnormen DS428.

-cmn


FBS loftspanelerne kan både leveres enkeltvist og udbygges til en serie som et samlet trykkammer á op til 4 stk. uden unødigt tryktab.

Læs mere om Indeklima

2/5 2016