Aktuelle nyheder - Indeklima

Sådan bygger man et sundt indeklimaFoto: Helene Høyer Mikkelsen for Realdania By & Byg. Tre huse bygget med tre forskellige bud på, hvordan en bolig får et sundt indeklima

Sådan bygger man et sundt indeklima

Med byggeeksperimentet "Sunde Boliger" præsenterer Realdania nogle af de første testresultater om indeklimaet i tre nybyggede forsøgshuse. Fokus er et bedre indeklima ved hjælp af byggematerialer, byggemetoder og teknologi

Del artiklen på

Tirsdag den 27. februar 2018 inviterer Realdania By & Byg til fagligt fyraftensmøde, hvor de præsenterer nogle af de første testresultater om indeklimaet i tre nybyggede huse. De tre boliger har hver deres bud på et godt indeklima.

Byggeeksperimentet Sunde Boliger er et 1:1 demonstrationsprojekt, som i praksis afprøver mulighederne for at bygge boliger med et bedre indeklima ved at fokusere på byggematerialer, byggemetoder og teknologi.

De tre huse, som indgår i forsøget, er alle bygget til en familie med børn. Husene er kaldt NOW-tech, NO-tech og YES-tech med reference til løsningerne:

NOW-tech er opført med nutidens mest anvendte materialer og nutidens krav til indretning og komfort. Formålet med dette hus er at sammenligne indeklimaet her med de to andre huse, hvor der er arbejdet mere bevidst med at forbedre indeklimaet.

NO-tech er bygget med materialer, der afgiver så få skadelige stoffer som muligt. Samtidig er huset konstrueret på en måde, der giver den optimale mulighed for opvarmning og udluftning uden tekniske løsninger. Samtidig forsøges det at afhjælpe indeklimaproblemer ved at ændre beboernes adfærd. Derfor er der oprettet et særskilt legerum, et udebad og et udekøkken, der skal mindske fugt og partikelforurening inden døre.

YES-tech er derimod spækket med nyeste teknik, som er udviklet til at skabe et godt indeklima og gøre dagligdagen bekvem for beboerne. Det er f.eks. et specialudviklet ventilationssystem, forbedret dagslys og en emhætte, der også kan fjerne beboernes partikelforurening.

Det faglige fyraftensmøde foregår i Holstebro tirsdag den 27. februar 2018 kl. 15 – 17. Find programmet og information om tilmelding her.

-aft

Læs mere om Indeklima

23/2 2018
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Fugttekniske løsninger
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor