Aktuelle nyheder - Indeklima

Test selv indeklimaet med specialistudstyr Forud for fjernrådgivningen har Teknologisk Institut udarbejdet en vejledning for det fugtmålerudstyr, som blev anvendt i tre legestuer. Prøvetagningen forløb uden problemer.

Test selv indeklimaet med specialistudstyr

Indeklimarådgivning kan nu foretages uden, at der er specialister til stede. Teknologisk Institut har med succes testet fjernrådgivning med fokus på fugt- og skimmelrådgivning i tre kommunale legestuer

Del artiklen på

En ny metode omkring fjernrådgivning er blevet afprøvet under fokusområdet ’indeklima i dagplejen’, hvor Teknologisk Institut tidligere har peget på, at der er et stort behov for viden. Netop en udvikling af en ny metode omkring fjernrådgivning har stort potentiale på dette område. Derfor har Teknologisk Institut afprøvet fjernrådgivning i tre kommunale legestuer, hvor kommunen selv har lavet fugtmålinger og udtaget prøver.

Rebekah Abana, der har stået i spidsen for afprøvningen af fjernrådgivning, fortæller:

- Forud for fjernrådgivningen har vi udarbejdet en vejledning for det fugtmålerudstyr og de prøver, som blev anvendt. Herefter blev vejledning og udstyr afprøvet ved hjælp af en testcase, som skulle godkende brugen i et opholdsrum, f.eks. i et 1-familiehus. Testen blev udført stringent efter vejledning og forløb uden problemer.

Positiv respons
Næste skridt var en demonstration i fuldskala. Her blev fjernrådgivningsmetoden afprøvet i en kommunal dagpleje, hvor tre legestuer blev undersøgt ved hjælp af fjernrådgivning om fugtmålinger og udtagning af prøver.

- Fjernrådgivningsprojektet har været en succes. De udtalelser vi har fået fra kommunen om brugen af værktøj og udtagning af prøver har udelukkende været positive. Ved brug af vejledningen har der ingen tvivl været om anvendelsen af værktøj og udtagningen af prøver, siger Rebekah Abana.

Artiklen fortsætter under billedet...
Skimmelsvamp er ikke til at spøge med. Fjernrådgivning på området betyder, at en fagspecialist ikke behøver være til stede, når prøven tages.

Fjernrådgivning som ny service
Hele forløbet er afsluttet med, at der er udviklet en ny teknologisk service omkring fjernrådgivning ved fugt- og skimmelproblemer, som kan gøre sig gældende på en lang række områder.

Derfor er det nu muligt, at der kan udføres overfladeundersøgelser uden specialisttilstedeværelse. Ifølge Rebekah Abana er det kun begyndelsen.

- Vi ser et stort forretningspotentiale i fjernrådgivningen, som på sigt kan tages til nye højder. F.eks. kan vi på sigt indtænke brugen af ny teknologi, som vil specialisere undersøgelsen i enkelte sager og dermed præcisere en vurdering og rådgivning uden konsulentens fysiske tilstedeværelse, slutter Rebekah Abana.

-los
Læs mere om Indeklima

19/12 2018
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation