Aktuelle nyheder - Indeklima

Troldtekt udvider produktionenEn lang række af Troldtekts akustikplader og designløsninger er monteret i den nye produktionshal, der således også vil fungere som arbejdende showroom.

Troldtekt udvider produktionen

Troldtekt forventer en tocifret vækstrate i år og har derfor fremrykket store investeringer på fabriksanlægget i Vestjylland, hvor kapaciteten udvides med næsten 40 %

Del artiklen på
Produktionen kører i døgndrift på fabrikken i den vestjyske by Troldhede, hvor Troldtekt udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge. Efterspørgslen på akustikløsninger er større end nogensinde, og det har nu fået virksomheden til at fremrykke planlagte tiltag.

- Samlet set udvider vi i 2015-2017 vores produktion med næsten 40 %. Der er tale om investeringer for over 100 millioner kroner, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S. Han uddyber:

- Vi har i sommer indviet et nyt faseanlæg, som skærer kanter på vores akustikplader. Senere i år åbner vi en stor designhal med et nyt maleranlæg, så vi kan følge med arkitekternes interesse for malede akustikplader. I 2015 installerede vi ny tørreovn, så vi nu kun bruger cirka den halve mængde energi per produceret plade.

Tocifret vækstrate
Troldtekts regnskab for 2015 viser en vækst på 15 % i forhold til året før. Også 2016 har budt på en stigende efterspørgsel.

- Igen i år oplever vi en vækstrate på et tocifret procenttal. Efterspørgslen fra især et danske marked er større, end vi havde regnet med på forhånd. Det er baggrunden for, at vi nu har fremrykket nogle af de produktionsinvesteringer, vi ellers først havde planlagt til 2017, siger Peer Leth.

- Med optimeringen af vores produktion slår vi flere fluer med ét smæk. Vi reducerer vores CO2-aftryk i tråd med den Cradle to Cradle-strategi, vi har lagt. Vi bliver i stand til at følge med efterspørgslen i Danmark. Og så skaber vi et godt fundament for vores langsigtede satsning på de nære eksportmarkeder, fortsætter han.

Nyt selskab i Sverige
Eksportmarkederne er en vigtig motor for Troldtekts fortsatte vækst. Virksomheden har netop åbnet det svenske datterselskab Troldtekt AB i Malmø.

- Flere danske arkitekter vinder opgaver i især Malmø-regionen, og vi kan se, at de gerne vil tage den danske byggetradition med sig. Samtidig er svensk byggeri kendt for træ, som også er bærende råvare i vores produkter. Så det er oplagt for os at satse på Sverige, siger Peer Leth og tilføjer:

- Vi ved fra kolleger i branchen, at svenske kunder har stor tillid til danske selskaber, men gerne vil handle på lokale vilkår. Derfor har vi stiftet et datterselskab. Samme model har vi med succes brugt i Tyskland, hvor vi i 2015 stiftede Troldtekt Deutschland GmbH.

-losLæs mere om Indeklima

29/9 2016