Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Varmepumper skal sende kul og olie på pensionEnergi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) vil satse stærkere på varmepumper i virksomhederne

Varmepumper skal sende kul og olie på pension

For at sparke gang i markedet for varmepumper på abonnement i virksomheder bliver der nu givet 11 millioner kroner til en ny ordning. Det er ifølge energi-, forsynings- og klimaministeren ’sund fornuft’ på virksomhedernes bundlinje og i klimaregnskabet

Del artiklen på

Tre installatører har som en del af den grønne klimapulje fået tilsagn om tilskud til at etablere varmepumper til cirka 375 virksomheder. Et drejer sig om i alt 11 millioner kroner til at fremme den grønne omstilling gennem varmepumper.

Målgruppen for ordningen er udlejningsejendomme og erhvervsvirksomheder, der bruger varme til proces og bygningsopvarmning. Det kan blandt andet være grisestalde, fabrikker og værksteder med lokaler, der kræver opvarmning.

Skal genoverveje varmekilde
- Vi har lige kørt en kampagne med varmepumper på abonnement i private husstande, og nu gentager vi succesen i virksomheder. Jeg håber, at den nye ordning kan få rigtig mange danske virksomheder til at genoverveje deres primære varmekilde – i mange tilfælde kunne den lige så godt være mere grøn og klimavenlig, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Varmepumper bruger tre–fire gange mindre energi i form af el til at lave varmen end tilsvarende oliefyr og gammeldags el-panel.

Og i takt med, at elforsyningen i stigende grad baseres på vindmøller og andre former for vedvarende energi, betyder varmepumpen også, at olie erstattes med grøn, vedvarende energi.

Sparker gang i markedet
Ministeren slår fast, at Danmark ’sender kul og olie på pension’ og henviser til, at regeringen for nylig nedsatte elvarmeafgiften:

- Nu viser vi virksomhederne, at varmepumper er sund fornuft på bundlinjen, der samtidig luner i klimaregnskabet. Og derfor håber jeg også, at ordningen kan være med til at sparke gang i markedet for varmepumper på abonnement i virksomheder, så de får flere tilbud at vælge imellem, når de vil udskifte deres oliefyr med en klimavenlig varmepumpe, siger Lars Chr. Lilleholt.

Der bliver kun givet tilskud i en begrænset periode, så leverandørerne kan opbygge en portefølje af anlæg og få erfaring og viden med konceptet, så det kan videreføres på længere sigt uden tilskud.

Fakta
I alt seks installatør-virksomheder har vist interesse for puljen, og tre firmaer har opnået støtte. De tre virksomheder er:

EWII Productions A/S,
OK a.m.b.a.
Sustain Solutions.

De fleste steder vil der blive tale om luft-til-vand varmepumper, måske i kombination med jordvarme. Skal varmepumpen bruges et sted med stort ventilationsbehov, kan det også komme på tale at installere en luft-til-luft varmepumpe.

DanB

Læs mere om Indeklima

8/12 2017
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationForum om IndeklimaIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLydisoleringMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger