Aktuelle nyheder - Indeklima

Vægvarme hindrer kuldebroer og skimmelsvamp

Vægvarme hindrer kuldebroer og skimmelsvamp

En patenteret opfindelse med elementer fra en dansk aluminiumsekspert skaber varme i væggene og forbedrer både indeklimaet og økonomien

Del artiklen på

Titusindvis af boliger i danske byer er af ældre udgave, hvor kuldebroer og skimmelsvamp er en uønsket, men en hyppig gæst. Selvom der skiftes vinduer, er mange huse og lejligheder plaget af dårligt indeklima, fordi radiatorerne kæmper for at holde trit med behovet i vintermånederne. Og det kan aflæses på varmeregningen.

- Kuldebroer skaber mørke aftryk på væggene, og i værste fald kan mangelfuld udluftning skabe skimmelsvamp. Der skal således ofte mere eller andet til end nye vinduer for at sikre et godt indeklima for beboerne i ældre ejendomme, siger adm. direktør Peter Birck fra Aluflam, der er producent af aluminiumsprofiler til døre og vinduer.

Nu skal en ny, patenteret løsning sætte en stopper for de mange ulemper, der opstår i de ældre boliger om vinteren. Aluflam har udviklet elementer til en løsning, som forbedrer indeklimaet.

Hule alurør i gipspanelerne
Et dårligt indeklima kan have store konsekvenser for helbredet. Aluflam satte derfor deres teknikere til at forske i indvendige løsninger, der kunne supplere de udvendige løsninger.

- Sammen med en international partner har vores tekniske afdeling udviklet en løsning, der er nem at montere i både gamle og nye boliger, fortæller Peter Birck.

Produktet hedder Soffio og er allerede blevet vel modtaget på de store nabomarkeder Tyskland og England. I almindelige gipsplader indbygges hule og gasfyldte aluminiumsrør, der er fordelt i pladen. Via en kobling mellem gipspladens bund og boligens vandrør, der trækkes i panelhøjde, bliver varmen transporteret fra gipspanel til gipspanel i væggene. Varmekapaciteten pr. panel er helt op til 200W, hvilket er nok til at opvarme tre kvadratmeter. Der er således kun behov for seks paneler til at opvarme et rum på 20 m2.

- Det er ganske enkelt en revolutionerende løsning inden for opvarmning i hjemmet. Den termiske varme virker på samme måde, som når solens stråler rammer huden. Det betyder, at man hele tiden er omgivet af en behagelig varme. Samtidig gør varmepanelerne det hurtigt muligt at hæve og sænke lufttemperaturen i rummet, lyder vurderingen fra Peter Birck.

Med varmepaneler kan man reducere energiforbruget med op til 24 %. Så alt efter hvordan boligen eller kontorbygningen renoveres, kan tilbagebetalingstiden altså være meget kort. Hertil kommer gevinsterne ved at slippe for skimmelsvamp og kuldebroer.

Aluflam er gennem sit udviklingssamarbejde med producenten af de færdige varmepaneler valgt til at markedsføre Soffio-panelerne i Norden, hvor en række byggemarkeder er klar til at distribuere dem.

-kj

Læs mere om Indeklima

15/1 2019
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Fugttekniske løsninger
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation