Aktuelle nyheder - Indeklima

Viking Markiser reddet efter konkursForan det velkendte logo står til venstre investoren Martin Mortensen fra PM Montage-Teknik sammen med direktør Carsten Philip Hansen.

Viking Markiser reddet efter konkurs

Efter en konkurs i starten af oktober står en ny ejerkreds nu klar med udvidet sortiment for at drive virksomheden og brandet videre

Del artiklen på

Siden 3. oktober, hvor den 73 år gamle markiseproducent Stenløse Markisefabrik måtte dreje nøglen om, har direktør Carsten Philip Hansen og investoren fra PM Montage-Teknik A/S Martin Mortensen arbejdet intenst på en løsning, som vil kunne føre Viking Markiser videre på en måde, som brandet fortjener.

- Det har været tre intense og krævende uger, hvor vi har måttet give alt hvad vi har i os, fortæller en lettet direktør Carsten Philip Hansen, som nu kan fortælle kunder og samarbejdspartnere, at de også fremover kan få de efterspurgte produkter fra Viking Markiser. Og at man endda har udvidet sortimentet med indkøbte, nordeuropæiske markiseprodukter i tilsvarende høj kvalitet.

Således vil Viking Markiser stadig blive produceret på Nordsjælland, og kunderne vil stadig kunne købe de samme produkter som før. Dertil kommer et bredere sortiment end tidligere med flere nye nordeuropæiske modeller og markisetyper, heriblandt fritstående markiser til f.eks. restaurantbranchen.

Ny ejerkreds
Det var nogle store tab på debitorer og et fejlslagent projektsalg til erhvervskunder, som desværre førte til Stenløse Markisefabriks konkurs. Ud af virksomhedens 73 års eksistens har Carsten Philip Hansen været direktør i 15 år. Han har været i markisebranchen i 27 år - som tredje generation i sin familie. Han er i øvrigt Danmarks eneste uddannede solafskærmningstekniker, og brænder om nogen for det, han laver.

- Vi har heldigvis været i stand til at købe Viking Markiser fri af konkursboet. Således fører vi stolt dette brand og produkt videre i en yderst livskraftig og levedygtig form, pointerer han, og fortsætter:

- Det har desværre betydet, at vi har måttet skære ned i medarbejderstaben, og situationen har tvunget os til at stille meget skarpt på et produktsortiment, der er lønsomt. Samtidig betyder det også, at vi nu står med en boostet og trimmet virksomhed, reetableret og genstartet med ny frisk ejerkreds og en kerne af engagerede folk, som er koncentreret om det danske marked og håndplukkede produkter, siger han.

Imødegår det udfordrende danske vejr
En af grundene til, at Viking Markiser er så godt kendt herhjemme, er en målrettet kvalitet tilpasset nordiske og specielt danske vejrforhold og forventninger.

- I Danmark har vi en unik geografi med vores beliggenhed i Skandinavien og de meget omfangsrige kystnære områder. Dette stiller helt særlige krav til den måde, man designer og producerer markiserne på, hvad enten de er til privatboliger eller erhvervsbyggeri. Vores produkter produceres med materialer og et design, som imødegår det udfordrende danske vejr, med kraftige vindstød, kastevinde og krav til materialer, så de ikke korroderer, på grund af saltvand i luften. Det er her, Viking Markiser altid har og også fremover vil byde ind med noget helt ekstraordinært. Derfor ser vi nu fremad med stor tiltro og optimisme, slutter Carsten Philip Hansen.

-los


Læs mere om Indeklima

31/10 2018