Aktuelle nyheder - Køkken

Fokus på funktionalitet i køkkenetFoto: PR.

Fokus på funktionalitet i køkkenet

Eksklusive materialer som messing og marmor har været populære, men nu lyder efterspørgslen mere i retning af praktiske køkkenløsninger

Del artiklen på

Fritid og en funktionel hverdag er kommet i højsæde i mange hjem. Tendensen er også gennemgående i indretning, og f.eks. har køkkenproducenterne fokus på at producere mere funktionelle og praktiske køkkener, der i højere grad letter dagligdagen.

- Der er i dag mindre fokus på det visuelle, som vi så det i 90'ernes og 00'ernes køkkenbranche. I dag fokuserer køkkenbranchen på, at deres løsninger gør det nemmere at leve i hjemmet, siger Mads Arlien-Søborg, der er livsstilsekspert med fokus på køkkener, og fortsætter:

- Indtil for nylig har naturlige, eksklusive materialer som messing og marmor været populære i køkkenrummet, men ud fra generelle indretningstendenser kan vi nu se, at populariteten er ved at falde.

Ingen fedtede fingre
Hos køkkenfirmaet Designa har de også opdaget kundernes efterspørgsel, og virksomheden har netop lanceret et nyt lågekoncept, der forsøger at tilgodese danskernes ønsker til et praktisk og rengøringsvenligt køkken.

- Silk, som lanceringen hedder, er en helt ny type folielåge, der er med til at sætte nye standarder for køkkenlåger. Den særligt bløde overflade er nemlig markant bedre til at skjule fedtede fingre og striber fra f.eks. vand. I vores overvejelser ved at tage dette produkt ind i sortimentet indgår som en væsentlig faktor, at man får et designmæssigt unikt produkt, som samtidig er meget let at vedligeholde, forklarer designchef Brigitte Kürzel fra Designa .

- Samtidig forventer vi også, at vores kunder vil finde det attraktivt, at lågerne er produceret særdeles bæredygtigt, tilføjer hun.

I første omgang kan den nye lågeserie fås i sort, grå og hvid, og det er Brigitte Kürzels forventning, at det stadig vil være et rent hvidt køkken, der vil tiltale mange, men der vil også være en del, der vil kombinere især grå og sorte låger i køkkenet. Lågerne er også velegnet til badeværelser, hvor især mørke nuancer ifølge designchefen er populære lige nu.

-kj

Læs mere om Køkken

13/2 2019