Aktuelle nyheder - Køkken

Huskøbere blander sig i byggeriet

Huskøbere blander sig i byggeriet

I stigende grad ønsker huskøbere at bestemme en stor del af indretningen af køkken, badeværelse, gulve, lofter og meget andet

Del artiklen på

JKE skal levere køkkenerne til Dansk Byggeselskabs 20 nye Kvadrathuse i Solbjerg, 16 huse i Open Air-bebyggelsen i samme by og 38 huse i Præstemarkshaven i Søften, som Brdr. Thybo Ejendomsudvikling bygger.

Fælles for de forskellige boligprojekter er, at de to bygherrer giver boligkøberne vide rammer for medbestemmelse, når det kommer til boligens indretning. Både Jon Søberg fra Dansk Byggeselskab og Signe Ullerup fra Brdr. Thybo Ejendomsudvikling oplever nemlig, at stadig flere boligkøbere gerne vil have medbestemmelse og investerer i mere end standardindretningen:

- Hos JKE oplever vi, at huskøberne i gennemsnit tilkøber for 40.000 kr. ekstra i køkkenet. Mange ved lige præcis, hvad de vil have. Tendensen går klart i retning af naturlige materialer og bæredygtige valg. Det kan f.eks. være linoleum på lågerne, fingertappede træskuffer og trælameller på en skabsvæg, fortæller JKE-forhandler i Aarhus, Chris Jakobsen, som leverer køkkenerne til de nye boliger.

Høje krav til kvalitet og proces
Både Brdr. Thybo Ejendomsudvikling og Dansk Byggeselskab har udliciteret hele ansvaret for boligkøbernes valg af køkken til JKE. Det samme gælder koordineringen med andre leverandører og håndværkere, der er involveret i byggeriet.

- Vi stiller ikke ’bare’ høje krav til kvaliteten af køkkenerne, men også til, at hele processen med rådgivning, køb og montering af køkken forløber problemfrit. Her har vi gode erfaringer med, at JKE tager sig af den opgave, siger Jon Søberg fra Dansk Byggeselskab, mens Signe Ullerup fra Brdr. Thybo Ejendomsudvikling understreger vigtigheden af, at en leverandør som JKE tager sig af hele køkkenkøbet:

- Vi oplever, at mange familier går højt op i at få et køkken, som de har sat deres helt personlige præg på. Det er et vigtig rum, der binder boligen sammen, og her er et utal af muligheder for tilvalg. Her vil en del gerne give den fuld skrue med lækre løsninger. Det er en stor opgave at få køkkenkøbet på plads, og derfor er det vigtigt for os at vide, at JKE tager sig af hele processen og tager styringen på forløbet, siger hun.

-kj

Læs mere om Køkken

17/8 2020