Aktuelle nyheder - Køkken

Jacob vil skabe resultater i træDet er fascinerende, at et stykke træ fra skoven kan forarbejdes til alt fra stole og borde til køkkener, som holder i generationer, siger Jacob Hauschild, som hver dag nyder duften af træ.

Jacob vil skabe resultater i træ

Valget mellem hundredvis af forskellige uddannelser gør ikke livet let, når man er ung og nysgerrig. Og Jacob Hauschild måtte lige omkring skolen for fysioterapeuter, før han fandt sin rette hylde som møbelsnedker

Del artiklen på

Et skrivebord i røget eg med håndlavede, svalehalezinkede skuffer er svendestykket, som Jacob Hauschild netop har høstet anerkendelse for og kan glæde sig over resten af livet. Det massive egetræsbord med silkeblødt Fenix laminat på bordpladen har fået en særlig plads hjemme i Holstebro hos den nyuddannede møbelsnedker, som efter endt læretid er i fast arbejde hos Multiform i Kibæk.

Siden 1982 har Multiform været kendt og anerkendt for klassiske snedkerkøkkener lavet til den enkelte kunde og har gennem tre årtier uddannet omkring 40 nye møbelsnedkere og andre dygtige håndværkere fra virksomheden.

- Snedkerfaget er mit fag. Her føler jeg mig hjemme. Jeg synes, træ er et dejligt materiale at arbejde med. Hvert eneste stykke træ er unikt og opfører sig på sin helt egen måde. Det er fascinerende, at et stykke træ fra skoven kan forarbejdes til alt fra stole og borde til køkkener, som holder i generationer, siger Jacob Hauschild, som hver dag nyder duften af træ og det gode sammenhold på værkstedet hos Multiform.

Et skrivebord i røget eg med håndlavede, svalehalezinkede skuffer er svendestykket, som Jacob Hauschild netop har høstet anerkendelse for og kan glæde sig over resten af livet.

Kærlighed til naturen
Selv om Jacob blev 31 år og overvejede flere forskellige uddannelser, så var det måske ikke overraskende, at valget faldt på snedkerfaget.

- Mine forældre er naturmennesker, og jeg har altid været meget ude og haft en stor kærlighed til naturen. Det er fedt at skabe noget ud af et levende materiale som træ. En ting er at sætte sig ved computeren og tegne fx en stol med de rigtige dimensioner. Meget kan man regne sig frem til, men om stolen faktisk bliver helt rigtig ved du først, når du arbejder med træet og sætter dig i stolen.

Jacob går op i det gode håndværk, fordi det er en glæde for ham at lave fx et køkken, som glæder en familie hver eneste dag i rigtig mange år.

Går op i godt håndværk
Jacob går op i det gode håndværk, fordi det er en glæde for ham at lave fx et køkken, som glæder en familie hver eneste dag i rigtig mange år.

- Finerarbejdet hos Multiform er et godt eksempel på håndværk, der betager mig. Jeg er vild med planskåret finer, hvor man kan følge træets årer hele vejen rundt om fx en køkkenø. Hos Multiform bruger vi ekstra tid på nøje at udvælge fineren, så vi får de flotte åretegninger frem. Som en ekstra sikkerhed for kunden lægger vi et sæt finer fra, så vi kan genskabe åretegningen på fx en låge, hvis den skulle blive beskadiget. Det er ganske enkelt håndværk i særklasse.

I Jacobs forståelse af det gode håndværk er der indbygget en stor del omhyggelighed.

- Jeg er selv et omhyggeligt menneske og for mig er det vigtigt at arbejde et sted, som har samme tilgang til håndværket. Det har Multiform. Os der arbejder her, vi sætter en ære i håndværket, detaljerne og den sidste finish, fordi vi ved, at kunderne sætter pris på det. Håndværk og finish skal bare være i orden. Det går vi aldrig på kompromis med.

-jhn

Læs mere om Køkken

29/10 2019