left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Køkken

Køkkenbordplader i keramik trenderEn keramikbordplade produceres af en blanding af sand, feldspat, ler og naturlige farvepigmenter, der bliver presset og bagt ved ca. 1200 grader. Den tåler hverdagens slid i mange år.

Køkkenbordplader i keramik trender

Nye køkkener med keramikbordplader ser ud til at blive populær i køkkenbranchen. Danskerne kan godt lide tanken om, at bordpladen er lavet af et 100 % naturligt materiale

Del artiklen på

Den danske bordpladefabrik DFI-Geisler fra Nykøbing Mors har øget produktionen af keramikbordplader med det tredobbelte på kun fem år. Her er de ofte de første til at fornemme, når trenden for materialevalg ændrer sig, og forbrugerne begynder at efterspørge nye produkter.

- Når danskerne har været i køkkenbutikkerne for at købe nyt køkken eller bad, så ryger bestillingen på bordpladen herop til os. Derfor har vi hele tiden statistik på, hvad danskerne foretrækker. Vi har længe ventet på, at forbrugerne for alvor skulle få øje på keramik til bordplader, og det er så sket nu, fortæller Lars Langkjær, adm. direktør i DFI-Geisler.

Årsagen er ifølge Lars Langkjær, at bordplader af keramik har en række fordele, der passer perfekt ind i tidsånden.

- Keramik er et 100 % naturligt materiale. Der er ikke tilsat lim eller andre syntetiske dele i keramikbordpladerne. Desuden er keramik genanvendelig og derfor meget miljøvenlig. Og sidst men ikke mindst, så kan der laves keramiske bordplader, som er utrolig holdbare og smukke, påpeger Lars Langkjær.

Artiklen fortsætter under billedet...
Adm. direktør i DFI-Geisler Lars Langkjær forventer at sælge over 1700 keramikbordplader i 2018. Det er næsten en fordobling af antallet fra 2016.

Er utrolig stærk
Keramikken laves af en blanding af sand, feldspat, ler og naturlige farvepigmenter, der bliver presset og bagt ved ca. 1200 grader. Keramikbordplader findes i otte farver, er holdbar og så går der ikke nemt skår i.

- En keramikbordplade er utrolig stærk, den tåler hverdagens slid i køkkenet i utallige år. Den er ridsefast, kræver minimal vedligeholdelse, tåler varme gryder, frosne varer, ild, og kan klare alle rengøringsmidler. Keramikken ændrer ikke farve og falmer ikke, som andre materialer kan have tendens til. Desuden har en keramikbordplade en meget høj brudstyrke, så på alle parametre er keramik et godt materiale at producere bordplader i, fastslår Lars Langkjær.

Hos DFI-Geisler forventer de at skulle ekspedere over 1700 keramikbordplade-ordrer her i 2018. Til sammenligning var det antal blot 900 i 2016.

Kvalitet og recycling
I 2014 solgte virksomheden blot 360 keramikbordplade, men efter tømmermændene fra finanskrisen er forsvundet, er danskerne igen begyndt at købe dyrere bordplader, når de er ude at handle køkken, vurderer fremtidsforsker hos Future Navigator Louise Fredbo-Nielsen.

- Vi er kommet os oven på en krise, hvor der var skåret ind til benet, og hvor der gik sport i at købe billigt. Vi har basalt set det, vi skal bruge. Vi vil ikke have mere-mere. Vi lider af det, jeg kalder forbrugsbulimi. Forbrugerne går i dag efter kvalitet, originalitet og meget gerne bæredygtige materialer. Det er helt vildt in med genanvendelige materialer, så derfor overrasker det mig ikke, at de hos DFI-Geisler kan mærke en stigning i antallet af solgte keramikbordplader, fortæller Louise Fredbo-Nielsen.

-los

Læs mere om Køkken

30/10 2018