left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Køkken

Snedkervirksomhed opkøbt af tysker- Vi har virkelig dygtige og loyale medarbejdere, der sætter en stor ære i at producere, skydedørsskabe i snedkerklasse. Det skal de fortsætte med – bare i en større skala, siger Allan Meyer.

Snedkervirksomhed opkøbt af tysker

KA Interiør A/S fra Grindsted er netop købt af tyske Vivonio Furniture Group og kan dermed sætte fart under ambitionerne om at tage springet fra at være en stor nordisk spiller til at være en betydelig aktør i Europa

Del artiklen på

KA interiør A/S fra Grindsted har cirka 100 dedikerede medarbejdere, der producerer og leverer skydedørsskabe til køkken- og møbelbranchen samt byggemarkeder.

- KA og Vivonio er det perfekte match. Vi er rigtig glade for, at handlen er faldet på plads. Hermed bliver vi en del af en stærk og velanskreven ’familie’ inden for møbelbranchen. Vivonio har et yderst solidt fodfæste på det europæiske marked, og der er en klar synergi mellem os og de øvrige selskaber, som Vivonio ejer. Vi vil få stor glæde af ledelseskompetencerne og musklerne i Vivonio og de enkelte datterselskabers kompetencer, salgskanaler og netværk i Europa, siger Allan Meyer, CEO hos KA Interiør.

Fra Norden til Europa
KA Interiør er kendt på erhvervsmarkedet som producent af skydedørsskabe. Virksomheden blev grundlagt i 1991 og er vokset til 100 medarbejdere og har i dag kunder i hele Nordeuropa – med en særlig stærk position i Norden.

- Siden virksomhedens start har vores styrke været at levere unikke skydedørsskabe bestilt på individuelle mål til den enkelte kunde – samlet i hånden. Dygtige medarbejdere samler stadig vores skabe i hånden, og grundlæggende laver vi det samme i dag – bare ved hjælp af ny teknologi, så vi i dag producerer 110.000 skabe om året, siger Allan Meyer.

Elmar Duffner, CEO for Vivonio Furniture Group, siger om købet af KA Interiør:

- Markedet for indbyggede skabe og walk-in closets vokser i øjeblikket stærkt. Med købet af KA Interiør sikrer vi os i Vivonio yderligere markedsandel i dette niche-marked i Europa.

Understøtter vækst og udvikling
Allan Meyer kender Vivonio godt og glæder sig over, at den nye ejer er kendt for at købe solide virksomheder og understøtte dem i deres videreudvikling af virksomheden og markederne.

- Vores mål er at vinde nye kunder og større markedsandele i primært England og Tyskland, men også andre europæiske lande. Med Vivonio som ejer kan vi sætte ekstra skub i vores vækststrategi i Europa, siger Allan Meyer.

Bibeholder arbejdspladser
I Grindsted ligner dagen i morgen meget dagen i dag.

- Vi har virkelig dygtige og loyale medarbejdere, der sætter en stor ære i at producere, sælge og levere skydedørsskabe i snedkerklasse. Det skal de fortsætte med – bare i en større skala. Det er en opgave, som jeg er helt sikker på, at medarbejdere og ledere glæder sig til at løfte, siger Allan Meyer.

-jhn

 

Fakta om KA Interiør:

  • KA Interiør er grundlagt i 1991 som en håndværksvirksomhed inden for produktion af skydedørsskabe. KA gået fra at være en lille virksomhed med kunder i Danmark til at være en større virksomhed med ca. 100 medarbejdere og kunder i hele Nordeuropa.
  • Ny teknologi betyder, at KA har markedets korteste leveringstid på et skræddersyet skydedørsskab.
  • KA er ordreproducerende, og alle virksomhedens produkter er unikke og bestilt på individuelle mål, tilpasset den enkelte kundes behov og ønsker til design og indretning. Hvert enkelt skab bliver lavet af materialer i højeste kvalitet, og alle skabe bliver samlet i hånden.
  • KA er i dag Nordens største private label producent af skydedørsskabe til køkken- og møbelbranchen samt byggemarkeder.
  • KA har indtil salget til Vivonio Furniture Group haft kapitalfonden DKA II A/S som hovedaktionær.
  • I 2017 blev resultatet før skat på 16 mio. kr. og 12,6 mio. kr. efter skat.

Fakta om Vivonio Furniture Group:

  • Vivonio Furniture Group har hovedsæde i München, opererer inden for møbelbranchen og er stiftet i 2012. Virksomhedens majoritetsaktionærer er fonde, som er ledet af investeringsfirmaet Equistone Partners Europe.
  • Kunderne i Vivonios Furniture Groups selskaber inkluderer store møbelkæder i Tyskland og Europa. Der er 1600 ansatte.
  • Omsætningen er årligt +350 mio. Euro.

Læs mere om Køkken

26/6 2018