Aktuelle nyheder - Køkken

Træ i køkkenet = håndværk og hyggeMange danskere vil gerne have træskufferne helt frem i lyset som 'udvendige' skuffer - altså uden låger foran. Her ses Cuno-skuffer fra JKE, som bl.a. laver fingertappede massive træskuffer.

Træ i køkkenet = håndværk og hygge

En analyse fra Voxmeter viser, at danskerne gerne vil have både skuffer og låger i træ og kombinere træ med f.eks. en hvid skabsvæg. Fremtidsforsker Mette Sillesen peger på, at træ i køkkenet er en langtidsholdbar trend

Del artiklen på

I Norden er der en stærk tradition for at bruge træ i indretningen af hjemmet. Traditionen har fået ny næring efter en årrække med næsten udelukkende hvide og minimalistiske køkkener.

- Træ er det unikke, naturlige og bæredygtige materiale, som kan hygge og give køkkenet eller andre rum personlighed. Bag en skuffe eller en låge i træ ligger håndværket, og det kan vi rigtig godt lide følelsen af. Det signalerer kvalitet og omhu, siger fremtidsforsker Mette Sillesen.

I en Voxmeter-analyse svarer danskerne, at 57 % har en opfattelse af, at låger lavet i træ har en højere kvalitet end låger lavet af materialer som f.eks. melamin eller låger med folie. Samme analyse viser også, at der er en forkærlighed for træskuffer.

Træskuffer helt frem i lyset
JKE fra Jerslev i Nordjylland bygger sine køkkener på godt håndværk og de nordiske designtraditioner og bekræfter den stærke kærlighed for træ i køkkenet. Faktisk må træskufferne meget gerne komme helt frem i lyset.

- Vi laver fingertappede massive egetræsskuffer, og forbrugerne er tit så begejstrede for de lækre skuffer, at de ikke 'bare' skal gemmes væk bag en låge. Rigtig mange vil gerne have skufferne som 'udvendige' skuffer - altså uden låger foran, forklarer Helle Fyllgraf, marketingdirektør i JKE.

På samme måde oplever JKE en større efterspørgsel efter massive trælåger.

- Mange vælger at sammensætte træskuffen med vores Multifront-låger i massivtræ, som skaber en mørk kontrast. Eller man kan vælge et lyst og naturligt udtryk med en stilren hvidlakeret front, fortæller Helle Fyllgraf.

Kombinér materialerne
Fremtidsforsker Mette Sillesen understreger, at det ikke er et 'enten eller' med træ eller f.eks. en hvid skabsvæg eller andre farver. Det bekræftes også af Voxmeter, hvor hver fjerde dansker gerne ser træ i køkkenet blandet med andre materialer.

- Træet i køkkenet giver dybde og karakter samt lidt hule-stemning til rummet, så der er rart og hyggeligt at være i køkkenet, mens f.eks. en hvid skabsvæg giver oplevelsen af renhed, som vi også gerne vil have. Derfor går træ rigtigt fint sammen med det hvide, siger Mette Sillesen.

Ifølge Voxmeter foretrækker godt 51 % af danskerne fortsat et hvidt køkken, men der sker et klart skred.

- Vi oplever, at danskerne bliver modigere, når der skal vælges nyt køkken. Det handler om mere træ og gerne også mørke træsorter, men også andre naturlige materialer som f.eks. marmor til bordpladen, siger Helle Fyllgraf.

-los


Læs mere om Køkken

11/4 2018