Aktuelle nyheder - Lavenergi

Få en klimavenlig grund med 100.000 kroner i rabatFra mandag den 20. august 2018 kan interesserede købere byde på grundene til nedsat pris. Der er budfrist 4. september kl. 12 og tilbuddet gives via RealMæglerne i Middelfart.

Få en klimavenlig grund med 100.000 kroner i rabat

Det skal være nemt og billigt at bygge klimavenligt, lyder det fra Middelfart Kommune, der sænker prisen med 100.000 kroner for en række grunde med jordvarme, der også kan køle om sommeren

Del artiklen på

Danskerne har døjet med varmen i boligerne i den rekordvarme sommer. Et problem, som ofte forsøges løst med et strømkrævende airconditionanlæg.

Men i landsbyen Båring ligger den klimavenlige løsning, hvor der under jordoverfladen står 19 lodrette og jordvarmeboringer klar. Og da de er 100 meter dybe, er temperaturen konstant og løsningen kan derfor også køle. Projektet står på Real Danias 'Klima 100 liste', og nu sætter Byrådet prisen ned med kr. 100.000 per grund, så flere får mulighed for at bygge klimavenligt.

- Det er et langt sejt træk at bidrage til grøn omstilling, og i Båring har vi været frontløbere, når det gælder kommunale udstykninger. Nu sætter vi prisen så meget ned, at jordvarmeboringen følger gratis med i prisen, for det skal være nemt og billigt at bygge energivenligt, mener borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.

Nye grunde på vej
Flere energirigtige byggegrunde på vej - nu med termonet og lodret jordvarme.
Middelfart Byråd fortsætter med at finde nye grønne løsninger og til foråret kommer endnu en udstykning til salg. Klimachef Morten Westergaard, som er projektleder på opgaven er begejstret:

- Man behøver ikke være nogen klimanørd for at mærke, at den varme danske sommer har sat fokus på behovet for at få kølet boligen. Derfor er det rigtig fedt, at vi igen kan være med til at udvikle nye løsninger. Denne gang en ny udstykning i Brenderup, hvor vi har lagt et 'termonet' for 13 huse sammen og etableret et kollektivt net af jordvarmeslanger, der er suppleret med 8 lodrette boringer. Det er fremtiden det her!

Hos projektpartneren TREFOR Varme er forsyningsdirektør Charles Nielsens humør også steget et par grader:

- Vi glæder os over at indgå i samarbejde om termonet i Brenderup. Principperne minder om den velkendte organisering fra fjernvarmesektoren og teknologierne er velkendt fra mange andre lande, hvor varmepumper og lodrette boringer er meget mere anvendt end i Danmark. Nu tager vi det bedste fra begge modeller. Med de her erfaringer, forventer vi at skabe yderligere vækst i den grønne omstilling. Det er yderst positivt.

-jhn

FAKTA: om lodret jordvarme og køling Båring

Middelfart Kommune udbyder fra mandag den 20. august 2018 19 klimavenlige byggegrunde. Grundene ligger på Sejerøvej i Båring er nedsat med kr. 100.000 per grund. Køber får en energivenlig 100 meter lodret jordvarmeboring med i prisen - en såkaldt energibrønd, der også kan bruges til køling af boligen om sommeren. Priserne starter ved 300.000.-

Grundene er beliggende, som en afrunding af det eksisterende parcelhuskvarter ud mod åbne marker, kort til strand og skov, og 600 meter fra Båring Skole og Børneunivers med børnehave og vuggestue.

Båring blev i 2016 kåret til landets 2. bedste landsby pga. af det store fællesskab og aktive foreningsliv.

Køber får naturen som nærmeste nabo uden at gå på kompromis med nærheden til indkøb, legeplads, boldbaner og multisal med et stort udvalg af aktivitetsmuligheder.

• Sejerøvej i Båring - NYE PRISER (link hjemmeside med til dronefilm, kort over området, foto og salgsopstillinger)Du finder det her

 Læs mere om Lavenergi

21/8 2018