left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Lavenergi

Svenske producent ser stort dansk potentiale for varmepumperThermias løsninger dækker alle behov - fra den enkelte bolig til fx Campus Bornholm - vinder af 'Årets Byggeri 2018' - med knap 18.000 kvadratmeter uddannelsesareal.

Svenske producent ser stort dansk potentiale for varmepumper

Regeringens mål for grøn omstilling bliver fra nytår hjulpet på vej af svenske Thermia, der nu går all-in på det danske marked for varmepumpe og mener at Danmark halter langt efter Sverige, når det det gælder jordvarme

Del artiklen på

Thermias varmepumper har i mange år været tilgængelige på det danske marked, hvor Danfoss har været en af Thermias danske salgskanaler og udviklingspartner. Men en lykkelig skilsmisse åbner nu op for, at den svenske producent af varmepumper på egen hånd vil tage en rigtig god bid af det danske marked for varmepumper gennem mere direkte salgskanaler.

- Det danske marked er interessant, fordi potentialet er stort. I Sverige vælger flertallet af bygherrerne at installere varmepumper, mens det i Danmark er mindre end hver femte danske bolig, der får en varmepumpe. Muligheden for at skabe et stort dansk marked for varmepumper er derfor kolossal, siger Hans Wreifält, eksportdirektør i Thermia AB, der glæder sig til at komme tættere på de danske kunder.

Danskerne har taget den grønne dagsorden til sig
Den svenske producent af varmepumper har med stor interesse fulgt det danske marked, og det indgår i overvejelserne, at Danmark og danskerne for længst har taget den grønne dagsorden til sig. Der er ifølge Thermia rigtig gode muligheder for, at danske boligejere, bygherrer og installatører kan høste gode og effektive jordvarmeløsninger lige op af den danske muld.

- Med varmepumper kan man meget enkelt hente den naturlige jordvarme op til opvarmning, køling og varmt vand i alle slags bygninger. Kombineret med grøn, dansk vindkraft til at drive pumperne er der tale om 100 procent fossilfri energi. Vi forventer derfor også, at danskerne i meget større omfang får øjnene op for varmepumper. Vi er i al fald parat til at levere energirigtige løsninger, siger Hans Wreifält.

Det kan danskerne så forvisse sig om, når Thermia Varmepumper A/S den 1. januar 2020 åbner eget selskab i Danmark. Thermia Varmepumper vil rådgive, sælge og supportere sine løsninger direkte til installatørerne på det danske marked, indtil videre med samme smart home integration til Danfoss-produkter, som de to virksomheder hidtil har arbejdet sammen om. Thermi's hidtige samarbejdspartner, Klimadan A/S, fortsætter uændret som salgskanal.

-jhn

Fakta
Thermia varmepumper udvikles og produceres i Arvika i Sverige
Thermia beskæftiger cirka 200 ansatte
Thermia havde i 2018 en omsætning på 750 mio. svenske kroner
Thermia var ejet af Danfoss fra 2008-2018.
I april 2018 blev Thermia en del af Stiebel Eltron Group
Thermia vil i Danmark blive kendt som Thermia Varmepumper A/S

Læs mere om Lavenergi

9/8 2019