left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Lavenergi

Varmepumpen der vælger den billigste energiEn hybridvarmepumpe er en 2-i-1 løsning, hvor et naturgasfyr kombineres med en luft til vand-varmepumpe, der finder ud af, om det er mest økonomisk at benytte varmepumpen eller gasfyret til opvarmning

Varmepumpen der vælger den billigste energi

De nye hybridvarmepumper benytter både el og gas og vælger selv, hvad der er bedst og billigst. Og det giver besparelser på kundernes el- og gasregning

Del artiklen på

En hybridvarmepumpe er en 2-i-1 løsning, hvor et naturgasfyr kombineres med en luft til vand-varmepumpe, der selv finder ud af, om det er bedst og mest økonomisk at benytte varmepumpen eller gasfyret til opvarmning.

Normalt vil varmepumpen dække energibehovet med 80-90%, mens den resterende energi kommer fra gasfyret.

Fordel at skifte mellem energikilderne
Der er flere fordele ved at skifte mellem energikilderne. For det første giver det en besparelse på el- og gasregningen, og for det andet aflaster det eldistributionsnettet. Sidstnævnte er under pres i omstillingen til vedvarende energi på grund af udfordringen med at levere grøn el (strøm produceret af solceller og vindmøller) i perioder med for lidt vind og sol.

Ifølge Jacob Juul Andersen, kommerciel produktchef hos Gastech-Energi, betyder det, at vi kan benytte el, når der er nok af den, og gas, når det er bedst.

- Det er fx ikke hensigtsmæssigt at benytte luft til vand-varmepumpen mellem kl. 6-8, når vi står op, og kl. 17-19, når vi laver aftensmad, og forbruget på elnettet er mest belastet. Tilsvarende gælder, når udetemperaturen falder til under minus 7 grader, hvor traditionelle luft til vand-varmepumper skal benytte ekstra effekt i form af en elpatron. Her træder naturgasfyret til og hjælper med at holde temperaturen oppe og prisen nede. En moderne hybridvarmepumpe som eksempelvis ELCO Hybrid, foretager selv dette valg, fortæller Jacob Juul Andersen.

Kan vælge 100 procent klimavenlighed
Med en hybridvarmepumpe kan man vælge en 100% klimavenlig opvarmning af sit hus og brugsvand. Det sker ved at basere opvarmning på grøn el og grøn gas, den såkaldte biogas, der bl.a. fremstilles af madaffald og husdyrgødning. Forbrugeren kan vælge grøn el og grøn gas ved at bestille dette hos dit energiselskab.

Dermed kan slås to fluer med ét smæk: forbrugeren sparer penge ved at have en varmeløsning, der selv vælger den bedste og mest økonomiske energikilde - og får en 100% CO 2-neutral løsning, når der bestilles grøn el og grøn gas hos energiselskabet.

Der kan vælges mellem to løsninger: En komplet gasfyr-/varmepumpeinstallation eller snart også en add-on varmepumpe, som kobles på et eksisterende gasfyr.

- jhn

Fakta om ELCO hybridvarmepumper:

Billigere investering end en normal luft til vand-varmepumpe
Forberedt for fremtidens Smart Grid-energistyring
Giver høj energifleksibilitet
Er lige så billige i drift som traditionelle varmepumper
Kan tilsluttes Wifi og fjernovervåges for optimal drift
Kan installeres i alle huse med naturgasforsyning
Kombinationen af både grøn el og biogas gør løsningen 100% CO 2-neutral

Læs mere om Lavenergi

2/7 2019