Aktuelle nyheder - Nedrivning & Miljøsanering

30 % vækst i første halvdel af 2018 - En af bevæggrundene til de flotte tal i 1. halvår er helt sikkert vores fokus på bæredygtighed, lyder det fra koncerndirektør Karsten Hjarsø.

30 % vækst i første halvdel af 2018

Grønt fokus udgør en stor del af J. Jensen-koncernens store omsætningsvækst i første halvår

Del artiklen på

Bæredygtighed er et stort emne for byggebranchen i Danmark i øjeblikket. Også hos J. Jensen Koncernen hvor der er fuldt fart på den grønne omstilling. Visionen er, at der fortsat skal bygges langt mere bæredygtigt, resurseeffektivt og med fokus på genanvendelse i fremtiden, så virksomheden bidrager aktivt til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Det første halvår af 2018 har budt på mange nye ordre med et bæredygtigt aftryk, ligesom J. Jensen-koncernen fortsat har stærkt fast i markedet inden for det traditionelle byggeri. Det har en positiv effekt på halvårsregnskabet, hvor koncernen kan præsentere en omsætning på 1,3 mia. kroner. Det er 30 % vækst i forhold til 2017.

- I J. Jensen-koncernen repræsenterer vi hele fødekæden i byggeriet; fra nedrivning til opbygning. Vi har en utrolig stærk positionering i markedet inden for traditionelt byggeri, som vi fortsætter med at fastholde. Derfor glæder det mig også, at vi samtidig kan se i ordrebøgerne, at vores grønne fokus er i vækst. Vi vil gøre en forskel, når det kommer til bæredygtighed, og der er ingen tvivl om, at markedet er modent og bevæger sig i den retning, siger koncerndirektør Karsten Hjarsø og fortsætter:

- Jens Jensen har personligt været en pioner inden for den grønne omstilling, så det er ikke nyt for os i koncernen, at vi har fokus på dette område. En af bevæggrundene til de flotte tal i 1. halvår er helt sikkert vores fokus på bæredygtighed. Vores forudsætning for succes er, at vi hele tiden forsøger at blive dygtigere og finder bedre, mere effektive og grønne måder at løse opgaverne på. Blandt andet er vi allerede en af branchens bedste til at genanvende vores byggeaffald. I dag genanvender vi 98 % af alt vores byggeaffald, og det er et område, hvor vi fortsætter med at investere betragteligt.

Nyt strategisk samarbejde
Tidligere i år indgik J. Jensen-koncernen og den østrigske entreprenørspecialist Cree et nyt strategisk samarbejde, der sikrer muligheden for at bygge langt mere bæredygtigt og innovativt i træ i Danmark, ligesom entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen, der også indgår i J. Jensen Holding, allerede arbejder med konstruktioner i CLT.

Samtidig står koncernen også bag den store digitale satsning HDlab, der skal hjælpe virksomheder på tværs af brancher med at udnytte brugen af data og intelligent software til at mindske resurseforbruget og bygge mere omkostningseffektivt.

- Vi har taget hul på den første del af fremtidens byggeri, men der er endnu et kæmpe uudnyttet potentiale. Derfor er vi også klar til at investere massivt i nye grønne løsninger de kommende år, fordi vi kan allerede oplever en markant stigende efterspørgsel og rentabel forretning, siger Karsten Hjarsø.

-los

Læs mere om Nedrivning & Miljøsanering

17/9 2018