LCA
LCA
scroll
Jonas er Danmarks bedste tagdækkerlærlingJonas Pajbjerg Høg var sammen med tre andre tagdækkerlærlinge igennem tre hårde konkurencedage, hvor de undervejs fik nye, udfordrende opgaver.

Jonas er Danmarks bedste tagdækkerlærling

Jonas Pajbjerg Høg strøg helt til tops ved DM i tagdækning 2021. Konkurrencen blev afholdt med fire deltagere trods aflysning af det store Skills, der ikke har været afholdt siden 2019 på grund af corona

Danmarks bedste tagdækkerlærling hedder Jonas Pajbjerg Høg. Den titel kan den unge tagdækker føje til sit cv, efter han 26. september vandt DM i tagdækning.

- Det helt overvældende – ja, helt vildt. Det har været tre hårde dage med en meget krævende listedækning, hvor vi undervejs fik nye opgaver, for at udfordre os, siger Jonas Pajbjerg Høg.

Han er tagdækkerlærling hos KN Tagdækning, der har sit hovedkontor i Struer. Direktør Carsten Skov-Aggerholm er stolt over titlen.

- Det er fantastisk at Jonas vinder i dag, hvor man kan glæde sig over, at fire dygtige finalister laver flotte løsninger med tagpap. Det handler om at branchen skal lave kvalitetsarbejde, og det er lovende at se, hor meget lærlinge kan, siger Carsten Skov-Aggerholm.

For dommer Kenneth Due Hansen, direktør hos Viika Tagdækning, måtte valget af vinderen afgøres på marginalerne.

- Selv en erfaren svend ville være tilfreds med alle de løsninger, som finalisterne har lavet, og det er vi dommere også. Vi har lagt vægt på det pæne, generelle udtryk, der viser at Jonas har godt styr på sit håndværk, siger han.

Tagdækker Trainee blandt deltagerne
DM plejer at blive holdt sammen med det store Skills, der dog har været aflyst de seneste to år på grund af Corona.

Derfor arrangerede tagpapproducenten Phønix Tag Materialer mesterskabet sammen med Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget.

DM fandt sted i Brørup i de samme lokaler hvor Phønix Tag Materialer uddanner Tagdækker Trainees, der skaffer udsatte unge i arbejde og uddannelse i den travle Tagdækkerbranche.

Blandt de fire skarpe lærlinge, der dystede i DM, var der netop en tidligere Tagdækker Trainee-elev.

Phønix Tag Materialer er desuden nomineret til DI Prisen 2021, der gives til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at skabe lige muligheder på arbejdspladsen. Prisen uddeles i dag.

-los

28/9 2021