Danskerne skiftede bolig en million gange i 2021
Flyttebiler og flyttekasser blev for alvor sat i bevægelse i løbet af boligmarkedets rekordår, skriver Nybolig i en status over boligmarkedets udvikling
Landets ejendomsmæglere har haft rigeligt at se til under coronapandemien. Begrænsede handlemuligheder og samfundsnedlukningerne fik danskerne til at anskue hverdagen fra nye vinkler og blandt andet måden at bo på. Det har sat gang i boligindretningen og også i lysten til helt at skifte bolig, og det har ført til en ny flytterekord.
2021 bød således på 950.019 flytninger, hvilket er rekord i nyere dansk bolighistorie. Det viser data fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret. Selvom 2020 også bød på mange flytninger, var der her tale om 928.209 flytninger. 2021 slår derfor rekord med knap 22.000 flere flytninger end i 2020.
-Boligmarkedet fandt et ekstra gear i 2021, hvor begrænsede handlemuligheder under corona, voksende opsparinger og lave renter gav danskerne ideelle betingelser for at handle bolig. Det er dog alligevel helt ekstraordinært, at vi i et land med godt seks millioner indbyggere kunne registrere knap en million flytninger på landsplan sidste år, siger Alexander Falck Winther, der er pressechef i Nybolig.
En del af forklaringen skal formodentlig findes blandt de yngre aktører på boligmarkedet, lyder det.
-1990'erne er kendetegnet ved flere store årgange, og i dag er mange af de unge fra disse årgange ved at flyve fra reden. Det skaber naturligt en øget trafik på både leje- og ejermarkedet i disse år, forklarer Alexander Falck Winther og fortsætter:
-Tæt på en million flytninger i et lille land som Danmark er ganske enkelt historisk. Selvom den intense handelsaktivitet er aftaget en smule her i starten af 2022, melder ejendomsmæglerne i vores 220 forretninger stadig om god aktivitet, og med lave salgstider skal køberne fortsat være vakse, når drømmeboligen viser sig.
Hvorvidt der bliver slået nye flytterekorder i 2022 er svært at lave skråsikre forudsigelser om, idet mange faktorer påvirker boligmarkedet i år, herunder renteudviklingen, stigende energipriser og situationen i Ukraine.
- Vi ser nok ind i et marked, der kommer til at minde om 2020, lyder det afslutningsvis fra Alexander Falck Winther.
-pf