Aktuelle nyheder - Ny- & tilbygning

Forsyningsselskab vinder Bygherreprisen 2021De glade vindere er ansvarlige for projektet Nye Vandværker, der skal sikre rent og blødere vand til hovedstadsområdet.

Forsyningsselskab vinder Bygherreprisen 2021

HOFOR kan kalde sig Årets Bygherre efter udviklingen af syv nye innovative vandværker, der sikrer forsyningen af rent vand til københavnerne i de næste mange år

Del artiklen på

Hovedstadens store forsyningsselskab smykker sig normalt ikke med byggepriser. Men den store leverandør af blandt andet vand, får nu hæder for maratonprojektet med at udvikle syv nye vandværker i perioden fra 2017 til 2028. Med projektet ”Nye Vandværker” som har HOFOR stået i spidsen for et stærkt og udviklingsorienteret byggeprojekt, hvor der løbende udvikles løsninger og opsamles erfaringer fra det ene byggeprojekt til det næste.

Allerede nu nyder rigtig mange københavnere godt af HOFORs dygtige arbejde med at levere livsvigtig vandforsyning til hovedstaden. Indtil videre står Værket ved Marbjerg uden for Roskilde og det lokale vandværk ved Brøndbyvester færdigt. Bl.a. med langt mindre kalk i vandet.

Vandt foran 20 andre
Bygherreprisen uddeles årligt til en bygherre som er gået foran og har sat et aftryk i byggeriet og samfundet. Knap 20 kandidater dystede i år om at modtage den fornemme pris, og HOFOR var i finalefeltet sammen med Gladsaxe Kommune og PensionDanmark.

I perioden 2017-2028 arbejder HOFOR på projektet Nye Vandværker. Med projektet bygger de for lige under 5 mia. kr. for at sikre blødere vand til hovedstadsområdet. Det inkluderer opførelsen af syv store moderne vandværker fordelt over hele Sjælland, som har til formål at blødgøre vandet til gavn for både brugere, miljø og bæredygtighed. Bygherren bistår dermed til at fremtidssikre forsyningen af vores vigtigste fødevare, rent drikkevand, til mere end en fjerdedel af den danske befolkning.

Stærkt felt af visionære bygherrer
Adm. direktør i Lejerbo og formand for juryen, Palle Adamsen, fortæller at han altid glæder sig til årets bedømmelser, da de mange bygherrer og projekter der bliver indstillet til prisen, hvert år overrasker og inspirerer juryen.

- Årets tre finalister har alle været stærke i deres visioner, og der er tale om tre bygherrer, som brænder for det de laver og nærmest får ild i øjnene, når de taler om deres projekter og ambitioner. Det er inspirerende at se, og det var været spændende at være på besøg hos kandidaterne.

Foruden HOFOR, PensionDanmark og Gladsaxe Kommune besøgte juryen Bygningsstyrelsen og Lejerbo, som også var med i feltet af udvalgte bygherrer.

-pf

 

Læs mere om Ny- & tilbygning

4/11 2021