Aktuelle nyheder - Ny- & tilbygning

Nedbrydning i børnehøjde i OdderHos både Kingo og MT Højgaard er der stor enighed om, at miljøfarlige stoffer skal håndteres på forsvarlig vis, så hverken mennesker eller miljø lider overlast.

Nedbrydning i børnehøjde i Odder

I Kingos showroom kan eleverne på Skovbakkeskolen bl.a. se en video, som viser, hvordan nedbrydningen af deres skole foregår. MT Højgaard står for byggeriet af ny skole

Del artiklen på

For at involvere eleverne i nedbrydningsprocessen af deres skole har nedbrydningsentreprenøren Kingo Karlsen A/S i samarbejde med MT Højgaard A/S opsat et showroom på skolens grund, som er indbygget i en 20 fods container. Det er målet at oplyse elever og lærere om, hvor vigtig miljørigtig nedbrydning er.

I Kingos showroom kan eleverne på Skovbakkeskolen bl.a. se en video, som viser, hvordan nedbrydningen af deres skole foregår. Kristian Bovbjerg, entrepriseleder i Kingo, fortæller om sine forventninger til projektet:

- Jeg håber, at vores showroom vil blive taget godt imod af både lærere og elever. Det er måske et lidt utraditionelt samarbejde, men jeg synes, det er vigtigt at involvere eleverne i nedbrydningsarbejdet, så de ved, hvad der kommer til at ske med deres skole.

Islæt i undervisningen
I showroomet kan eleverne se en video om miljøsanering, nedbrydning og genanvendelse samt de etaper, som skolen skal nedbrydes i. Kristian Bovbjerg håber, at informationsvideoen vil lære eleverne at tage hånd om naturen – ikke bare i forhold til nedbrydning men også på hverdagsniveau.

Jette Nauntofte, Skoleleder på Skovbakkeskolen, ser det som helt oplagt, at lærerne bruger Kingos showroom som et aktuelt og relevant islæt i undervisningen.

- Jeg syntes, det er en god idé og er spændt på, hvordan eleverne vil reagere, fortæller Jette Nauntofte.

Fokus på miljø og arbejdsmiljø
Hos både Kingo og MT Højgaard er der stor enighed om, at miljøfarlige stoffer skal håndteres på forsvarlig vis, så hverken mennesker eller miljø lider overlast.

- Vi skal have genanvendt, så meget vi kan af den gamle skole, at nedbrydningen bliver så lille en miljøbelastning som muligt. Og indtil videre har vi haft et godt samarbejde med Kingo på projektet. Både miljø og sikkerhed tages seriøst i deres arbejdsgange, og vi har en rigtig god dialog, fortæller Søren Rudolf Langhoff, projektleder i MT Højgaard A/S.

Søren Rudolf Langhoff forventer fremadrettet, at de resterende nedrivningsetaper forløber ligeså godt som den første med stort fokus på miljø og arbejdsmiljø.

Matcher fremtidige behov
Nedbrydningen af Skovbakkeskolen kommer til at løbe over tre år og bliver udført i tre etaper, således at eleverne kan bruge skolen under nedbrydningsarbejdet. Kingo har været i gang med nedbrydningsprocessen siden 2015.

Den nye Skovbakkeskole bliver en moderne skole med fællesarealer, store fælles gangarealer og gymnastiksale.

- Jeg forventer, at vi får en skole, som æstetisk får brugerne til at føle sig betydningsfulde og veltilpasse. Som danner fysiske rammer for en undervisning, der matcher nutidens og fremtidens behov, siger Jette Nauntofte.

Skolen forventes klar til brug i efteråret 2017.

-cmn


Kingos video omkring nedbrydningen af Skovbakkeskolen kan ses her: https://youtu.be/m1JeBqEuXrE

Læs mere om Ny- & tilbygning

17/8 2016