Aktuelle nyheder om byggebranchen - Ny- & tilbygning

Nye boligbyggerier i hovedstadsområdet skal holde boligpriserne nede for købere såvel som for lejere

Nye boligbyggerier i hovedstadsområdet skal holde boligpriserne nede for købere såvel som for lejere

ANNONCE: Der bliver i løbet af de næste år blive mangel på mindre boliger i hovedstadsområdet, som prismæssigt ligger i et leje, der vil være til at betale af borgere med en gennemsnitlig indkomst i form af løn, SU mv.

Del artiklen på

I løbet af de seneste år er ejerboligpriser i København steget markant, og det har medført, at mange boligsøgende i hovedstadsområdet vælger at leje bolig frem for at købe boliger. Da der kommer en stigende efterspørgsel på lejeboliger i hovedstadsområdet, vil priserne her naturligvis også stige. Denne store efterspørgsel på boliger i København kan betyde, at man bliver nødt til at bygge en hel del nye boliger i det københavnske, og her er der især tale om de små boliger på omkring de 60 kvadratmeter, som økonomisk set vil være til at betale for borgere med gennemsnitlige indkomster og i nogle tilfælde også studerende.

Stigende priser skyldes formentlig for stor efterspørgsel i forhold til udbud

København er vigtig for Danmarks samlede økonomiske vækst, hvorfor det også er vigtigt at kunne samle studerende, arbejdspladser osv. i byen, så den økonomiske vækst kan fortsætte i storbyen. Det kræver blot flere og flere boliger, så de mange studerende, ansatte og lignende kan finde en bolig i storbyen. Det betyder naturligvis også, at der bliver rift om boligerne, hvilket også tillader udlejere at hæve prisen på lejeboliger. Det problem bliver afhjulpet, såfremt der bliver bygget flere små lejeboliger i området, da udbuddet herved stiger og på sigt kan komme til at matche efterspørgslen. I takt med at det begynder at ske, vil priserne også blive mere fornuftige for borgere med en gennemsnitlig indkomst samt studerende.

Lejeboligens popularitet er stigende – søg hos de rette udbydere

Lejeboliger er meget populære, og det kan herfor også være udfordrende at finde en lejlighed i København såvel som i de andre danske storbyer. Herfor kan det være en fordel at søge online, og det kunne man passende gøre på BoligNinja, da der her først og fremmest er mange lejeboliger udbudt. Herudover er det på et site som det nævnte også en mulighed at søge bolig i henhold til størrelsen på lejen, lejlighedens størrelse, antal af værelser, beliggenhed og lignende. Derved kan man let og hurtigt finde frem til og søge efter de boliger, der lever op til de krav og behov, man end måtte have.

Læs mere om Ny- & tilbygning

5/7 2018