Aktuelle nyheder om byggebranchen - VVS

Sådan vælger du den bedste varmepumpe

Sådan vælger du den bedste varmepumpe

ANNONCE: Forskellige hjem har forskellige behov, derfor kan der også være forskel på, hvilken varmepumpe der er den bedste til disse forskellige hjem.

Del artiklen på

Som professionel i byggebranche vil kunder ofte søge en form for ekspertise inden for et givet område. Derfor kan det være vigtigt, at man som professionel kan være i stand til at rådgive til, hvad der er det bedste for kunden. I det følgende finder du nogle gode råd, du kan videregive til de kunder, der står overfor et valg af varmepumpe. På denne måde kan du sikre dig at hjælpe kunde bedst muligt videre, og at kunden dermed får en god oplevelse.

Forskellige muligheder for varmepumper

Der findes blandt de mange forskellige mærker af varmepumper også forskellige typer. En type er luft til vand varmepumper. En god ide er at sætte sig ind i, hvilke muligheder, inden for både mærker og typer, der er dækkende for ens behov, for på den måde at sikre, at varmepumpen lever op til sine forventninger.

Skal man som professionel/fagperson rådgive indenfor valget af varmepumpetype, kan det være en god ide at få kunden til selv at italesætte behov samt forventninger. Derudover kan det være vigtigt at informere kunden om, at valget af varmepumpens type samt nuværende energikilde er afgørende for, hvorvidt man er berettiget til et såkaldt energitilskud. Eksempelvis er det mulige tilskud større ved luft til vand varmepumpen i forhold til luft til luft varmepumpen. Dette tilskud kan være afgørende for kundens valg og økonomiske muligheder i valget.

Økonomiske fordele

Det siger næsten sig selv, at der er en fordel i at kunne omdanne kold luft udefra til varmt vand til indendørs brug, men faktisk har det rigtig store økonomiske fordele. De økonomiske fordele kan særligt fremhæves til forbrugeren med gulvvarme, da vandet, der opvarmes med en varmepumpe, har lave temperaturer. Dette kan særligt være en fordel ved trægulv, da fremløbstemperaturen i sådant et tilfælde ikke må være for varm af hensyn til gulvet. 

Fordelene er tydelige, for selvom varmepumpen skal bruge en vis mænge el til driften, generer den helt op til fem gange så meget energi, som den bruger på drift. Altså kommer det, som varmepumpen koster i el, fem gang tilbage. Det kan dermed siges at blive en økonomisk belønning. Man kan helt konkret sige at 80 % af den energi, der kommer ud af varmepumpe principielt er ganske gratis, og det er da noget, man som kunde kan forstå og forholde sig til. For kunden kan det økonomiske aspekt have rigtig stor betydning.

Det kan som kunde virke som en stor investering at bruge nogle tusinde på en varmepumpe, men med muligt tilskud og energibesparelse kan varmepumpen som investering tjenes hjem. Hvor lang tid, der skal bruges på at tjene pengene ind, afhænger naturligvis af den energikilde, varmepumpen erstatter. En stor fordel ved investeringen er, at den kræver minimal vedligeholdelse og stort set passer sig selv. Derudover er det en klimavenlig energikilde, der ikke kun har betydning for den enkelte kunde, men også har betydning på globalt plan.

Læs mere om VVS

27/11 2018