Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Det skal du huske når du køber en ny terrassedør

Det skal du huske når du køber en ny terrassedør

At købe en ny yderdør er ikke nødvendigvis helt lige til. Der er mange til- og fravalg, der skal tages, og man kan nemt overse en vigtig detalje, hvis ikke man er opmærksom

Del artiklen på

####

Terrassedøre er bare en dør som alle andre døre i huset. Og så alligevel ikke. Terrassedøre skal nemlig ikke bare passe ind i husets stil, den skal også passe til terrassen. Også er der en lang række af valg der skal tages, når en ny terrassedør skal købes. Herunder kommer nogle af de vigtigste ting at tage stilling til, når terrassen skal have ny ind- og udgang.

Det æstetiske

Terrassedøre er altså ikke bare en terrassedør. Og måske vigtigst af alt, så skal terrassedøren passe til den stil som huset har. Her er det særligt væsentligt at overveje farvevalg som det første, men også hvilket materiale terrassedøren er i.

Derudover kan man også overveje, om man kan finde en dør, som også matcher selve terrassen, og det materiale og de farver, som her er dominerende. Den perfekte terrassedør matcher både husets og terrassens stil.

Kvalitetssikring

Næsten selvsagt, så skal alle terrassedøre være af en vis kvalitet, og det er der flere grunde til. En god terrassedør er af massivt træ, da dette både er smart af hensyn til udseende, men bestemt også holdbarheden.

Derudover skal man i sit materialevalg overveje, hvor meget vedligeholdelse døren kræver, og om man er klar til, at lægge den indsats det er krævet for at vedligeholde den. Et godt råd er, som altid, at spørge sig frem, og finde ud af, hvilket materiale der passer til hjemmet.

Energikrav

Det er vigtigt, at alle terrassedøre lever op til de krav som bygningsreglementet stiller. Døren skal være velisoleret og tæt, to egenskaber, man også kan forholde sig til, når man kvalitetssikrer sin terrassedør.

Ønsker man terrassedøre med vinduer i, skal man også være sikker på, at disse vinduer er af en god kvalitet, så de ikke hurtigt bliver utætte, og ender med at være en større udgift end gevinst. Vælger man en dør med flere hængsler end to, vil man også opleve, at døren ikke bliver skæv med tiden, og dermed kommer til at holde på al varmen, og ikke spilde den ud i det kolde vintervejr.

Hvilken vej?

Skal terrassedøren egentlig åbne ind eller ud? Skal den være såkaldt venstre- eller højrehængt? Det er en vigtig overvejelse at gøre sig, så man ikke ender med, at døren åbner op på en besværlig måde. Nogle steder kan kun en højrehængt dør du, mens det andre steder giver klart bedst mening med en venstrehængt dør. Det kan virke som en lille detalje, men er en lille detalje, der kan få enorm betydning for, hvor glad man bliver for sin terrassedør i længden.

Det er altså ikke så ligetil at finde sig en ny terrassedør, og man kan nemt komme galt afsted, hvis ikke man åbner øjnene, og ser sig godt for. Spørg om råd af forhandleren, og find en dør, som du bliver glad for i mange år frem.

 

Læs mere om Døre & vinduer

6/2 2018

Mest læste


Seneste nyheder