left banner

Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Introducerer ny, banebrydende glaslift til byggeriet De nye lifte fra Smart Group kan løfte vinduer 5,8 meter op, og har desuden et horisontalt udlæg på 3,5 meter.

Introducerer ny, banebrydende glaslift til byggeriet

Nye glaslifte fra Smart Group kan bruges til vinduesinstallation i første sals højde

Del artiklen på

Glaslifte er efterhånden blevet en fast del af hjælpemidlerne på de fleste byggepladser rundt om i landet. Dog har det ofte været nødvendigt at leje dyre kraner på for eksempel lastbiler, hvis vinduer eller andre elementer skal installeres over stueplan, men den praksis gør en spritny glaslift op med.

Smart Group er firmaet bag det nye produkt, der får den koldingensiske liftforhandler Jøma Lift Teknik som dansk eneforhandler.

- Vi forventer os rigtig meget af produkterne, fordi de kan noget ekstraordinært i højden, fortæller Jørgen Martinsen, der er direktør hos Jøma Lift Teknik.

I front for Smart Group står der gamle kendinge fra branchen. Ole Kobæk, der startede virksomheden Smartlift i 2006 og solgte den i 2012, ejer firmaet sammen med Jan-Erik Ørum-Petersen, der også har en fortid hos Smartlift.

- I 2017 fik Ole en idé om, at glaslifte skulle have mere power, så de kan bruges til at løfte elementer højt op, og det må siges at være nået i dag, hvor vores nye serie af glaslifte når op i førstesalshøjde på 5,8 meter. Det er mere end nogle andre produkter på markedet kan præstere. Derfor forventer vi os meget af salget, siger Jan-Erik Ørum-Petersen, der bærer titlen salgsdirektør hos liftproducenten.

Ud over løfteevnen i højden har de nye glaslifte også et særligt kendetegn med et horisontalt udlæg på hele 3,5 meter – vel at mærke med stor løfteevne takket være kontravægten på undervognen.

Det er med til at give liften evnen til at løfte i højden, men kan eksempelvis også bruges til at installere et vindue henover en forhindring ved vinduer i stueplan. Det vil typisk være ved renoveringsopgaver, hvor der måske er anlagt haveanlæg foran vinduet, som man gerne vil skåne.

Nemt og sikkert arbejde
For Jørgen Martinsen fra Jøma Lift Teknik har det været vigtigt at få et produkt på hylderne, der er med til at sikre et godt arbejdsklima rundt om på danske byggepladser.

Når det så samtidig gør det hurtigere og mere bekvemmeligt at montere vinduer med den nye lift, har samarbejdet naturligt et stort kommercielt potentiale.

- Mange håndværkere har lært, at hjælpemidler er vejen til et langt og sundt arbejdsliv, og vi er tilfredse med at kunne bidrage med den udvikling via vores forhandlerskab. Med SG-liftene er vi nået så langt, at der ikke længere er logistiske årsager til at fravælge det mest hensigtsmæssige arbejdsmiljø. Samtidig er liften så lille, at den kan være i en varevogn eller på en trailer, så der er ikke nogen undskyldninger for ikke at bruge den på forskellige lokationer hos det enkelte byggefirma, siger han.

Liftene fra Smart Group kommer i tre forskellige udgaver – SG 450, SG 650 og SG 1200, hvor Jøma i første omgang har fået en udgave af SG 450 og SG 650 til salg. Ifølge Jan-Erik Ørum-Petersen er det især de to små udgaver, der kommer til at køre rundt på landets byggepladser i fremtiden. SG 1200 kommer primært i spil, når det er specialopgaver, der skal løses.

-los


Læs mere om Døre & vinduer

26/3 2019