Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Rekordordre til vinduesfirmaLeverancerne af de nye vinduer påbegyndes i løbet af maj. Udover de nye vinduer skal AB Njal også have renoveret facaderne, hvilket forventes afsluttet i efteråret 2020.

Rekordordre til vinduesfirma

Andelsboligforeningen AB Njal på Islands Brygge skal have 1.750 vinduer skiftet ud. Det er Outrup Vinduer & Døre største ordre nogensinde

Del artiklen på

For to år siden leverede Outrup Vinduer & Døre en ordre på 1.500 vinduer til en ejendomskarré på Islands Brygge i København, og nu er turen kommet til naboejendommen AB Njal.

Her er Outrup igen blevet valgt til opgaven, og denne gang skal vinduesproducenten levere intet mindre end 1.750 dannebrogsvinduer:

- Vi er meget glade for at blive valgt til opgaven, som bliver den største enkeltstående ordre i Outrups historie. AB Njals ejendom er opført i 1912 og er derudover omgivet af mange ligeså gamle eller ældre bygninger. Vores primære opgave bliver derfor at levere en løsning, der kombinerer moderne funktionaliteter med et udtryk, der er tro mod bygningens oprindelige, fortæller Outrup Vinduer & Døres salgschef, Jan Kampman.

Begejstret over naboejendommen
Det er Gaihede Ingeniører & Arkitekter, som sammen med hovedentreprenøren Hovedstadens Bygningsentreprise og Outrup som vinduesleverandør, der skal stå for renoveringen af AB Njals ejendom, som består af omkring 280 lejligheder fordelt på 27 opgange.

Alle virksomheder har god erfaring med at renovere facader på Islands Brygge. I 2015 leverede Outrup nemlig sin hidtil største ordre på 1.500 vinduer til AB Njals’ naboejendom, hvor Gaihede også var rådgiver på projektet. Og naboejendommens renoveringsprojekt var da også grunden til, at valget igen faldt på Outrup:

- Bygherren var efter grundige overvejelser begejstret over naboejendommens løsning, hvor man har formået at være tro mod bygningens oprindelige udtryk med dannebrogsvinduer, som er typisk for den tid, mange af kvarterets bygninger er opført i. De nye vinduers udvendige aluminiumsprofil minder desuden meget om et traditionelt kittet vindue, der forstærker det traditionelle udtryk yderligere, fortæller teknisk direktør hos Gaihede, Jesper Krog.

I forbindelse med den store ordre, som vinduesprocenten inden længe skal i gang med at producere, forventer Jan Kampman i øvrigt, at der i løbet af foråret bliver behov for flere hænder i Outrups produktion.

- Vi ansætter typisk flere hænder til produktionen i løbet af foråret, og efter vi er blevet valgt til denne opgave, får vi i år brug for endnu flere end normalt, slutter Jan Kampman.

Leverancerne af de nye vinduer påbegyndes i løbet af maj. Udover de nye vinduer skal AB Njal også have renoveret facaderne, hvilket forventes afsluttet i efteråret 2020.

-jhn

Læs mere om Døre & vinduer

25/2 2019