Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Ventilationsvinduets bagmænd nomineret til tysk energi-pris

Ventilationsvinduets bagmænd nomineret til tysk energi-pris

Det tyske DENEFF der er en uafhængig brancheorganisation har nomineret Horn-Groups, der står bag Ventilationsvinduet og energi- og indeklimakonceptet LivingBetter til den tyske Energieeffizienzpreis 2018

Del artiklen på

Horn-Group nomineret til energi-pris i Tyskland
Det tyske DENEFF en uafhængig Brancheorganisation en målsætning om at fremme bæredygtigt byggeri og energioptimerende løsninger, har i forbindelse med deres optakts konference Perpetuum 2018 den 20/2 i Berlin nomineret Horn-Groups energi- og indeklimakoncept LivingBetter til den tyske Energieeffizienzpreis 2018.

- Vi er i sagens natur meget stolte over, at vi på så kort tid er blevet spottet internationalt for vort helt unikke koncept, udtaler Peter L. Clausen, adm. Direktør for Horn-Group, og tilføjer:

- Efter mange års intensiv investering i at udvikle Ventilationsvinduet og LivingBetter konceptet, så det fremstår som et komplet produktløsningskoncept for både en-familie, etageejendomme og institutioner, så er det meget berigende at få den danske bæredygtighedspris i 2016 og nu den internationale anerkendelse gennem nomineringen til Energiefficiensprisen i selvest Tyskland, som igen bekræfter, at vi i Danmark er gode til at tænke bæredygtigt. Vi har allerede de første etageejendomsprojekter i Hamborg og i Norge i ordrebogen og ser fremtiden i møde med stor forventning, slutter Peter L. Clausen.

Vindue og varmepumpe
LivingBetter konceptet består derfor af Ventilationsvinduet med indbygget ventilsystem for korrekt dimensionering af tilførsel af frisk forvarmet luft og højeffektive IKM-udsugsvarmepumper der både kan sørge for varmt brugsvand og varme til bygningen. Varmepumpen trækker den varme og fugtige luft inde fra bygningen fra hhv. køkken, bad og bryggers. Til-luften leveres ind i bygningens opholdsrum gennem ventilationsvinduet i de mængder der skal til for dels at opfylde gældende krav til luftskifte og dels til at sikre varmepumpen har luft nok til at producere energi nok til varmt brugsvand og ofte også til gulvvarme.

Sætter skub i omsætningen
Horn-Group Aps. er grundlagt i 2012 på basis af Horn Vinduer, som har stået bag udviklingen og patenteringen af Ventilationsvinduet. I 2017 har Horn-Group indgået et tæt strategisk samarbejde med IKM A/S i Haderslev, som er et af landets førende virksomheder inden for varmepumpe-teknologi. Begge virksomheder har i 2017 oplevet kraftig vækst og forventer, at nomineringen i Tyskland, samt den generelle interesse der er for LIvingBetter konceptet vil føre til mangedobling af omsætning og resultater i de kommende år.

-jhn

Læs mere om Døre & vinduer

13/2 2018

Mest læste


Seneste nyheder