LCA
LCA
scroll
Har stor succes med digitale løsninger især i mindre byerDe nye selvbetjeningsbutikker forventes at åbne i starten af august. Her ses Saniståls butik i Hjørring. Foto: Svenn Hjartason.

Har stor succes med digitale løsninger især i mindre byer

Sanistål oplever, at kundernes behov for de fysiske butikker skifter. Det er vigtigt med et bredt sortiment i de større byer, hvor Sanistål vil udbygge og opgradere butikkerne. I de mindre byer er behovet mindre og den digitale anvendelse er større

- I Sanistål har vi kunderne i centrum, og derfor er det vigtigt, at vi hele tiden følger og tilpasser os deres behov. Vi kan se, at kundernes indkøbsmønstre forandrer sig. De vil hellere have varerne hurtigt, nemt og bekvemt og handler i stigende grad online og bruger vores digitale services og varehåndteringskoncepter.

- Vi har derfor valgt at omdanne 11 af vores fysiske butikker til selvbetjeningsbutikker, som til gengæld har åbent hele døgnet, siger Claudio Christensen, der er administrerende direktør i Sanistål.

De nye selvbetjeningsbutikker bliver indrettet i mindre butikker eller store mobile 40 fods containere, der i første omgang bliver placeret på de samme adresser som de nuværende fysiske butikker. Efterfølgende kan butikkerne flyttes til lokationer, hvor kunderne har behov for hurtig og nem adgang til varer.

De mobile butikker vil indeholde cirka 1000 af de varer, der bliver solgt mest lokalt. Kunderne gennemfører deres køb via Saniståls selvbetjeningsløsning Scan & Go, som i forvejen anvendes i alle virksomhedens butikker.

Omdannelsen af de fysiske butikker til selvbetjeningsbutikker kommer til at ske i starten af august. Kunderne i nærområdet vil blive betjent af deres nuværende og lokale Sanistål-sælger. Saniståls kunder handler allerede digitalt via Saniståls app og webbutik og vil kunne få deres varer leveret via fleksibel leveringsservice til virksomhedens adresse eller direkte til byggepladsen.

Desuden vil kunderne blive tilbudt at gøre brug af Saniståls intelligente lagerløsninger som f.eks. en EasySupply SmartButton løsning. Her får kunderne deres helt eget skræddersyede Sanistål-lager hjemme på værkstedet eller i virksomhedens servicebiler, som sikrer, at varer og reservedele altid er tilgængelige.

- Kunderne skal vide, at de stadig kan få service i høj kvalitet i Sanistål, selvom deres nærmeste butik bliver uden fysisk betjening, siger Claudio Christensen.

Udover de nye selvbetjeningsbutikker vil Sanistål fortsat have 24 fysiske butikker med personlig betjening.

- Vores fysiske butikker er en vigtig del af vores vækststrategi i Sanistål. Når vi omdanner nogle af vores butikker til selvbetjeningsbutikker, giver det os samtidig plads til for alvor at udvikle vores resterende butikker landet over. Vi har store planer om at løfte vores butikker med helt nye indretninger, nye koncepter og et endnu bredere produktsortiment, siger Claudio Christensen.

Senest har Sanistål investeret i en modernisering og udvidelse af sin flagskibsbutik i Aarhus, som netop har indviet en ny kæmpe VA-afdeling. Samtidig er der netop taget første spadestik til en ny stor Sanistål-butik i Risskov også i Aarhus.

De berørte Sanistål-butikker er beliggende i Hjørring, Brønderslev, Thisted, Lemvig, Haderslev, Slagelse, Næstved, Holbæk, Ringsted, Hillerød og Ballerup, som alle lukkede for fysisk betjening efter den 27. juni 2023. 

-dc

20/6 2023