LCA
LCA
scroll
Ny bydel i Nyborg holder varmen med kompakt Uponor-unit & GulvvarmesystemBlikkenslagerlærling Cilas Krogh Johansen og blikkenslagersvend Tobias Dima Poulsen lægger gulvvarmeslanger. Foto: Nils Holm.

Ny bydel i Nyborg holder varmen med kompakt Uponor-unit & Gulvvarmesystem

SPONSORERET INDHOLD: Vvs-firmaet TH. Jensen/Dan Vvs installerer Combi Port INS i 207 boliger i den nye bydel Strandhøjen i Nyborg. Se her, hvilke erfaringer de har gjort

- Combi Port er godt bestykket ved leveringen, siger projektleder Thomas Jensen fra vvs-firmaet TH. Jensen/Dan Vvs i Odense.

- Det sparer tid, når vi ikke skal montere ekstra ventiler eller andet uden for kabinettet, og så er Combi Port nem at indregulere, hvilket er guld værd, når vi er i gang med så stor en projektopgave som her i Strandhøjen ved Nyborg.

Thomas Jensen og hans vvs-kolleger har mere end almindelig travlt med at færdiggøre de mange installationer i den nuværende etape af Strandhøjen. Dels er det generelt svært at finde fagfolk til opgaven, og dels har Corona sendt en del kolleger hjem i isolation. Så gør det en stor forskel at spare tid til installation.

- Vi er snart færdige med første 73 boliger, og der er indflytning lige om lidt. Heldigvis er de kompakte Combi Port-units virkelig nemme at have med at gøre, for de er pakket med alle de ventiler og så videre, der skal bruges, så det er tæt på at være plug and play, siger en travl Thomas Jensen fra byggepladsen.

Stærk kandidat til projekter
De første 73 boliger i Strandhøjen får snart følgeskab af et plejecenter og yderligere to etaper med boliger. Ved projekter i denne skala med i alt 207 boliger står Combi Port INS stærkt i konkurrencen, og det skyldes ikke alene en attraktiv pris.

- Selv om Combi Port INS er pakket med alt fra fabrikken, så er det en uhyre kompakt unit. Det er vigtigt i de nye boligtyper, hvor man skal udnytte hvert eneste frimærke af pladsen, forklarer Key Account Manager Tonny Møllegaard fra Uponor Building Solutions.

- Til Strandhøjen leverer vi Combi Port INS UFH med vandvarmer og blandesløjfe til Uponor Classic 16 mm gulvvarmesystem. Løsningen styres af vores intelligente rumtermostat, som måler på rumtemperaturen og logger tiden for opvarmning af rummet. Det resulterer i, at kunderne oplever en meget jævn og god varmekomfort. Dette er ret unikt for gulvvarmeløsninger. Herudover får brugeren glæde af øjeblikkelig produktion af varmt brugsvand, når der er behov for det, fortsætter han.

Han suppleres af produktchef Anders Møller:

- Denne unit er udviklet til lejligheder og rækkehuse, hvor det er vigtigt at udnytte pladsen optimalt, forklarer han og fortsætter:

- Men med indbygget trykudligner og varmefælde som modvirker 'selvcirkulation' er der alligevel fundet plads til det hele. Installatøren skal egentlig bare indstille den ønske varme, så er man i gang. Der er også en række andre detaljer som for eksempel muligheden for at etablere pumpestop direkte i unitten via vores Smatrix kontrolenhed. På den måde sikrer vi, at der ikke spildes unødig energi, til fordel for forbrugeren.

Combi Port INS
• Meget følsom proportionalregulator med tredobbelt tætning.
• Varmt vand på forespørgsel. Det varme vand produceres kun ved behov og risikoen for Legionella reduceres markant.
• Snavssamler til beskyttelse mod urenheder.
• Begrænset varmetab via termisk adskilte beslag.
• Kan kombineres med Smatrix kontrolenhed med mulighed for dynamisk og automatisk regulering, der øger komforten og energieffektiviteten i bygningen.

28/2 2022