LCA
scroll
Ny varmeløsning til 400 lejligheder i CarlsbergbyenDu kan læse mere om varmeløsningen på www.uponor.dk.

Ny varmeløsning til 400 lejligheder i Carlsbergbyen

SPONSORERET INDHOLD: Med Uponors teknologi i de høje bygninger har det tilførte vand på hver etage allerede gulvvarme-temperatur

I Carlsbergbyen med udsigt til Søndermarken på Frederiksberg opføres der nye ejerlejligheder i Dahlerups Tårn og karréen Caroline Hus – samt i Vogelius Tårn med de tilhørende karréer Kjeldahl Hus, Forchammer Hus og Djørup Hus. I alt 403 nye boliger, der alle er solgt, med forventet indflytning i 2022.

Utraditionel varmeløsning
- Løsningen er utraditionel ved at bruge det, der kaldes blandet vand. Hvor vandets temperatur allerede er omdannet til gulvvarmetemperatur, fortæller projektchef Ken Bøgh, Enco VVS & Sprinkler A/S.

- Så i stedet for, at man kører frem med et rør på 40 mm i diameter, skal man have et 110 mm rør op gennem tårnene, som begge er 80 meter høje. Der er brug for en større volumen, fordi vandet med sin lavere temperatur bærer mindre energi, fortsætter han.

Dynamiske ventiler gør fordelere unikke
Modsat traditionelle systemer, hvor man har en shunt på hver etage og blander vandet dér, er der nu et fordelerrør med dynamiske indsatse på hver gulvvarmekreds.

Teknisk set regulerer de dynamiske ventiler hver enkelt kreds på selve gulvvarme-manifolden og afbalancerer den vandmængde, som den enkelte kreds skal have.

En dynamisk ventil afgiver under alle forhold den vandmængde, der er behov for, og den er indstillet til – uafhængigt af, om der skulle opstå trykvariationer.

I højhuse som Dahlerups Tårn og Vogelius Tårn vil dette forhindre, at etagerne kan 'stjæle fra hinanden'. En unik ting ved fordelerne, der også er udstyret med Uponors almindelige styring af temperaturen i hvert enkelt rum.

Løsningen er også valgt, fordi indsatsene kan optage et stort differenstryk. Så selv om trykket er tårnhøjt, har det ikke været nødvendigt at installere en trykdifferensregulator i systemet.

Samme princip som et radiatoranlæg
- Denne løsning virker i princippet på samme måde som et radiatoranlæg, hvor vandmængderne uden blande-shunte går direkte ind på etagerne.

En traditionelt udført radiator-installation med gulvvarme, som man ved er driftssikker, pålidelig. Dette er naturligvis et vigtigt paremeter for bygningernes fremtidige drift, siger produktchef Jesper Hansen fra Uponor VVS.

Planer for hver lejlighed
Ken Bøgh er tilfreds med samarbejdet om det store projekt:

- Uponor har lavet en varmetabsberegning sammen med den rådgivende ingeniør – og i forbindelse med monteringen af gulvvarmeslangerne får vi en udlægningsplan af hver lejlighed. Her har Uponor tegnet slangerne ned på planen, så vi kan se princippet for selve udlægningen af dem, siger han.

Alene Carlsbergbyens byggefelt BA2 med Dahlerups Tårn og det nært beliggende Caroline Hus tæt på de berømte elefantporte vil komme til at indeholde 17.000 m² boliger, 7.000 m² kontorer, 2.000 m² detailhandel, caféer og restauranter samt 14.000 m² kælder og parkeringsområde.

Dahlerups Tårn – Carlsberg Byen – København

Areal: 39.800 m²
Konkurrence 2016, vinder af offentligt udbud
Status: Forventes opført i 2022
Bygherre: Carlsberg Byen
Arkitekter: Schmidt Hammer Lassen Architects / Holscher Nordberg Arkitekter
Entreprenør & Konstruktionsteknik: Züblin
Ingeniør: COWI
Landskabsarkitekt: Werk

4/1 2022
 • Regeringen har fortsat fokus på varmepumper

  Regeringen har fortsat fokus på varmepumper

  politik ›Klima-, energi- og forsyningsministeren erklærer sig ’meget opmærksom på en god balance mellem de kollektive og individuelle opvarmningsformer’
 • Færre tekniske virksomheder – de slår sig sammen

  Færre tekniske virksomheder – de slår sig sammen

  byggeri ›En ny analyse fra TEKNIQ viser, at flere virksomheder vælger at slå sig sammen i de tekniske brancher
 • LA-forslag om fradrag for varmepumper får ikke flertal

  LA-forslag om fradrag for varmepumper får ikke flertal

  politik ›Liberal Alliance har stillet forslag i Folketinget om at omdanne Varmepumpepuljen til en fradragsordning. Regeringen og de røde partier stemmer forslaget ned
 • Pas på det varme vand i boligerne

  Pas på det varme vand i boligerne

  kloak-afvanding ›Hvis varmtvandssystemet i boligforeningen ikke er sundt, kan det medføre Legionella-bakterier i vandet, og det kan føre til den alvorlig legionærsygdom. Derfor er det vigtigt at have styr på vandsystemet
 • Ahlsell indtager Aarhus

  Ahlsell indtager Aarhus

  vvs ›Efter påske åbner en helt ny og stor håndværkerbutik i Risskov, og Ahlsells nuværende butik i Åbyhøj har netop fået et markant løft. Ahlsell er også på vej med et nyt koncept, hvor kunderne kan handle i butikkerne døgnet rundt
 • Vvs-firma udvider forretningen i Nordjylland

  Vvs-firma udvider forretningen i Nordjylland

  vvs ›Den nordjyske ventilationsvirksomhed Vestergaard Ventilation er fra d. 1. april 2024 en del af Ib Andersen Vvs, som er en del af InstallatørGruppen
 • CO2-tallet er lige så vigtigt som prisen

  CO2-tallet er lige så vigtigt som prisen

  vvs ›Ny digital løsning til byggeriet og industrien viser produkters CO2-udledning på linje med prisen. Det gør vanskelig klimadokumentation tilgængelig, så det er nemt at vælge produkter på baggrund af bæredygtighedsdata
 • World Plumbing Day er lige om hjørnet

  World Plumbing Day er lige om hjørnet

  vvs ›Vvs-arbejdet har en helt afgørende betydning for menneskers sundhed, trivsel og daglige rutiner i hele verden. Det sætter World Plumbing Council fokus på den 11. marts, hvor organisationen afvikler den årlige 'World Plumbing Day' for 25. gang