Unge ildsjæle hædret med talentlegat og 15.000 kronerDer er mærkbar glæde og stolthed hos de to unge legatvindere.

Unge ildsjæle hædret med talentlegat og 15.000 kroner

Murerlærling Alexander Lynge Bøhm og vvs-lærling Emil Giese modtager Unidrains Talentlegat, der uddeles for sjette år i træk. Begge for deres tilgang til deres fag. De yder begge en ekstra indsats og går til arbejdet med blik for faglighed og høj kvalitet

Det var to meget overraskede lærlinge, som sidste uge hver modtog et talentlegat på 15.000 kroner af den danske virksomhed Unidrain.

- Vi har sjældent set så mange ansøgere til prisen, og selvom det var et stærkt ansøgerfelt, så var vi slet ikke i tvivl om, hvem modtagerne af vores talentlegat skulle være, fortæller administrerende direktør i Unidrain Henrik Handschuh.

Legatmodtagerne blev murerlærling Alexander Lynge Bøhm, der er i lære hos virksomheden AC Huse i Ryomgaard, og vvs-lærling Emil Giese, der har sin daglige gang hos Henrik W. Hansen Vvs EL & BLIK.

De blev både glade og lettere mundlamme, da Unidrain-holdet afbrød arbejdet på lærepladsen for at overrække legat og en blomsterbuket. Både familie og kollegaer var troppet op for at overraske de unge håndværkere, som hædres for deres flid og interesse i deres respektive fag.

Anerkendelsen puster liv i fremtidsdrømme
En lille uge efter legatmodtagelse er murerlærling Alexander Lynge Bøhm stadig ikke kommet sig helt over overraskelsen:

- Det er for sindssygt, og det er vist ikke sunket helt ind, men anerkendelsen betyder alt!

Den kommende murer studerer på fjerde hovedforløb på Tradium, og selvom den 21-årige legatmodtager altid har vidst, han skulle være håndværker, var murerfaget ikke det oplagte valg. Alligevel føler Alexander Lynge Bøhm, at han er landet på den helt rette hylde.

- Der er så meget håndelag i at mure og give form til noget. Jeg har mulighed for at sætte mit eget præg på arbejdet, og det er virkelig tilfredsstillende at se resultatet af ens indsats, fortæller Alexander Lynge Bøhm.

Faglærer Kent Sivertsen har indstillet Alexander Lynge Bøhm til prisen, og han er ikke i tvivl om, at man har fundet den retmæssige modtager:

- Alexander er en ildsjæl, og det lyser ud af ham, at han er stolt af sit fag. Med sin faglige dygtighed går han altid forrest, også når det er kammeraterne, der har brug for hjælp. Jeg har tidligere overvejet at indstille elever til Unidrains legat. Med Alexander var jeg ikke i tvivl. Han går ikke på kompromis med sine opgaver; alt, hvad han foretager sig, er nøje gennemtænkt. Mener han ikke, at arbejdet kan godtages, er han selv sin egen værste kritiker.

Den nyudklækkede legatmodtager er færdigudlært til september, og pengene sætter gang i drømmene og mulighederne for, hvad der skal ske, når svendebrevet er i hus.

- Jeg vil bruge dem på noget, der giver mening på min videre vej. Om det er faglige kurser eller et udlandsophold, ved jeg ikke, men det er helt sikker et skridt på vej mod nye spændende udfordringer, siger han.

Vvs-lærling i særklasse
Årets anden legatmodtager, Emil Giese, er 20 år gammel og i lære hos Henrik W. Hansen i Kastrup.

- Jeg har igennem mine 30 år som vvs'er og 10 år som mester aldrig oplevet en som Emil. Hans humør og livsindstilling er beundringsværdig, og hans tilgang til faget er en klasse for sig. Udover at være en meget dygtig elev har han også øje for kundepleje og -service. Når han er ude ved fru. Hansen, ser han lige, om hun har lidt skrald stående, eller om der skal ryddes sne. Han yder også altid en ekstra indsats på kontoret. Han er den lærling, alle mestre ønsker sig.

Sådan lyder de rosende ord fra Emil Gieses mester Henrik W. Hansen, der har indstillet Emil til legatet. Hos Emil Giese selv er ydmygheden over at modtage legatet stor:

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er bare glad og taknemmelig for at få denne anerkendelse for mit arbejde. Hvem vil ikke gerne værdsættes for deres indsats?

Emil Giese er færdigudlært i januar 2024 og har ligesom Alexander Lynge Bøhm altid vidst, at et håndværksfag var vejen for ham.

- Jeg er ikke så god til at sidde på skolebænken, så efter to ugers praktik hos en bekendt i vvs-branchen var jeg overbevist om, at det var vejen for mig. Den beslutning har jeg ikke fortrudt. Jeg har været heldig at komme i lære hos Henrik. Det er et godt firma, og han er god til at give tilbage til os ansatte, og så bestræber man sig jo lidt ekstra, siger Emil Giese, der endnu overvejer, om pengene skal gå til et motorcykelkørekort eller opsparing til egen lejlighed.

-dc

11/5 2023