Aktuelle nyheder - El & Belysning

LED-strips hindrer dyre snubleulykker

LED-strips hindrer dyre snubleulykker

Snubleuheld koster tid og penge, men ryddede transportveje og et godt orienteringslys kan gøre en forskel

Del artiklen på

Selvom bøder for overtrædelse af arbejdsmiljøloven blev fordoblet i 2013 til 20.000 kr. og op til 40.000 kr. ved grove overtrædelser, udgør de stadig små beløb i det samlede regnskab over uheld på arbejdspladsen. For arbejdsulykker som f.eks. snubleuheld er langt dyrere for både virksomhed, stat og medarbejder, end de fleste er klar over.

Derfor har Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg set på, hvordan man undgår eller i det mindste begrænser antallet af f.eks. snubleulykker:

- De mest almindelige arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen er fald og snubleulykker, ulykker med håndværktøj eller maskine samt ulykker ifm. tunge løft. Det skyldes ofte manglende orden og ryddelighed på pladsen, hvor f.eks. kabler, materialer eller affald ligger og flyder. Men snubleulykker kan også skyldes glat underlag eller ujævnt terræn samt manglende belysning, lyder det.

Når adgangsvejene er ryddet, kan et redskab til at undgå snubleuheld være orienteringslys, der kan oplyse alle adgangsveje på byggepladsen, trappeopgange, kældergange og alle de andre steder, hvor mennesker færdes.

Glorie LED-strips er IP67 og kan bruges på byggepladser med slagfast gummikabel. De kommer i 50 meter ruller, der kan sættes sammen til en 100 meter lang orienteringslyskæde med mulighed for at blive klippet til inden for én meter, hvilket gør dem lette at tilpasse på stedet.

- Det gør Glorie LED-strips til en meget fleksibel og økonomisk løsning i forhold til traditionelle kædearmaturer, siger Rasmus Edahl fra Flash Light Group.

Om Glorie LED-strips
- Det tager ca. 15 min. at sætte en 50 m LED-strips kæde op i en opgang eller kælder.
- LED-strips kan hænges op på gelændere eller på rå betonvægge.
- Farvetemperaturen er 4000 kelvin.
- Energiforbruget er mindre end med de gamle lysstofarmaturer.
- Godkendt til byggepladser med slagfast gummikabel.
- Glorie LED-strips fra Bright kommer i 50 meter kabler, der kan sættes sammen til en 100 meter lang orienteringslys kæde.
- Bright LED-strips kan klippes til inden for en meter, så de passer præcist til et rum, trappeopgang, tragt eller andet rum, der skal oplyses.
- I elevatorskakte lader man LED-strips sidde, så de senere kan tændes som orienteringslys ved service eller reparationer.
- LED-strips i kabelbakker i kælderrum kan bruges som orienteringslys til beboerne.

-kj

Læs mere om El & Belysning

6/2 2019
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar